Ελλάδα

Χρηματοδότηση εστίασης: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για όσες επιχειρήσεις απορρίφθηκαν

Το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης αφορά σε μη επιστρεπτέα επιδότηση για την αγορά πρώτων υλών.

Parallaxi
χρηματοδότηση-εστίασης-μέχρι-σήμερα-755257
Parallaxi

εστιαση

Δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις εστίασης προκειμένου να επωφεληθούν των ειδικών προγραμμάτων επιδότησης δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την τρίτη τροποποίηση της σχετική πρόσκλησης δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις εστίασης που απορρίφθηκαν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος για την επανεκκίνηση του κλάδου.

Έτσι, οι επιχειρήσεις των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης απορρίφθηκε έχουν τη δυνατότητα μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης.

Η νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι και σήμερα Πέμπτη 30/9/2021 και ώρα 15:00.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης αφορά σε μη επιστρεπτέα επιδότηση για την αγορά πρώτων υλών με τον συνολικό προϋπολογισμό της δράσης να ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ.

Η επιχορήγηση που δίνεται φτάνει μέχρι το 7% του τζίρου που είχε η επιχείρηση το 2019 και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.

Η καταβληθείσα προκαταβολή κεφαλαίου κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών θα πρέπει να έχει αναλωθεί από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr με την ένδειξη «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για την προμήθεια πρώτων υλών».

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα