Top

Χρήστος Παππάς: Το σχέδιο διαφυγής στο εξωτερικό και η πρώτη νύχτα στη φυλακή

Τι λέει ο συνήγορός του και τα νεότερα για την έρευνα.

Parallaxi
χρήστος-παππάς-το-σχέδιο-διαφυγής-στο-781822
Parallaxi
παππάς
Εικόνα: Twitter

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής, ο οποίος εντοπίστηκε τελικώς σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Όπως μετέδωσε το newsit.gr, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής σκόπευε να φύγει στην Ιταλία με πλοίο, είτε από την Πάτρα, είτε από την Ηγουμενίτσα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν δύο σενάρια: Eίτε ο συλληφθείς να εξέδιδε πλαστή ταυτότητα, είτε να κρυβόταν σε κάποιο φορτηγό με εμπορεύματα, του οποίου ο οδηγός θα συμπεριλαμβανόταν στο “δίκτυο” υποστηρικτών του Χρήστου Παππά.

Πάντως, το lockdown φαίνεται πως “φρέναρε” τα σχέδια του Χρήστου Παππά. Η 52χρονη από την Ουκρανία φέρεται να άφηνε σε συγκεκριμένο σημείο σημειώματα που έστελνε ο Χρήστος Παππάς στην οικογένεια του.

Καθώς η σύζυγος του Χρήστου Παππά βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να επιθυμούσε να μεταβεί στην συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η πρώτη νύχτα στη φυλακή 

Στο μεταξύ, την πρώτη του νύχτα πέρασε στη φυλακή ο Χρήστος Παππάς έπειτα από τη σύλληψή του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ο ίδιος βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού, παρότι δεν συμφωνούσε με αυτήν την απόφαση.

Σημειώνεται ότι, ο Χρήστος Παππάς υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και αναμένεται να παραμείνει σε συγκεκριμένο μέρος επί 14 ημέρες. Κατόπιν, θα αποφασιστεί ποιο θα είναι το κελί του.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο Χρήστος Παππάς αιτήθηκε να βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό.

Τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού αναμένει ο Χρήστος Παππάς

Τι λέει ο συνήγορός του

«Είχε στενέψει ο κλοιός, η αστυνομία το τελευταίο 20ήμερο είχε κάνει πολύ συντονισμένες κινήσεις γύρω από τα μέλη της οικογένειας του Χρήστου Παππά και άρχισε από αυτούς να αναζητά τα άτομα τα οποία είχαν σχέση με εκείνον», αναφέρει από μέρους του ο συνήγορος του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Περικλής Σταυριανάκης.

Όσο για την 52χρονη, στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκε ο Χρήστος Παππάς, υπογράμμισε ότι προκύπτει βάσει δικογραφίας ότι δήθεν έγινε τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική πως ο Παππάς βρίσκεται εκεί.

Ο συνήγορος ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την πληροφορία.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως δεν ήθελε να είναι με τους συγκατηγορούμενούς του.

Έρευνα για συνεργούς στην υπόθαλψη

Οι αρχές, φυσικά, συνεχίζουν να ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής πρόσθετων ατόμων αναφορικά με την υπόθαλψη.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει πρόσωπα που έχουν αναφερθεί ονομαστικά κατά το παρελθόν, για το ότι βοηθούσαν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής να διαφύγει.

Σύμφωνα μάλιστα με το Έθνος, το ενδεχόμενο ο Χρήστος Παππάς να φιλοξενήθηκε και τους 9 μήνες στο ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου εξετάζεται σοβαρά από την αντιτρομοκρατική.

«Είναι εύλογο να υπάρξει και η διεύρυνση του κύκλου της έρευνας, ως προς το χρόνο για τον οποίο ο Χρήστος Παππάς παρέμεινε κρυπτόμενος, υπό ποιες συνθήκες και ποια πρόσωπα, ενδεχομένως, έχουν ευθύνη για την υπόθαλψή του» , δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στην ΕΡΤ.

Με πληροφορίες από Newsit/ ΕΡΤ/ Έθνος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα