Top

Covid-19: Νέοι θάνατοι ανά τον κόσμο- Αμερικανοί κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο

Νέοι θάνατοι ανά τον εκατομμύρια Αμερικανοί κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν στον δρόμο

Parallaxi
covid-19-νέοι-θάνατοι-ανά-τον-κόσμο-αμερικαν-794463
Parallaxi

H εικόνα στον κόσμο σήμερα

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

ΗΠΑ: Έληξε το μορατόριουμ στις εξώσεις που ίσχυε λόγω της Covid-19, εκατομμύρια Αμερικανοί κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν στον δρόμο

Έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (τοπική ώρα) το μορατόριουμ της αμερικανικής κυβέρνησης στις εξώσεις, που εφαρμοζόταν στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας, με αποτέλεσμα εκατομμύρια Αμερικανοί να κινδυνεύουν πια να βρεθούν στον δρόμο.

Η λήξη του χαρακτηρίζεται πλήγμα για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος την Πέμπτη απηύθυνε μια ύστατη έκκληση στο Κογκρέσο να παρατείνει την απαγόρευση των εξώσεων, επικαλούμενος την έξαρση της παραλλαγής Δέλτα. Την Παρασκευή, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσαν πως τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν τα 100.000 μέσα σε 24 ώρες για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο.

Χθες, η Βουλή των Αντιπροσώπων ολοκλήρωσε τις εργασίες της για τη θερινή περίοδο χωρίς να εξετάσει το θέμα της προστασίας των ενοικιαστών, αφού Ρεπουμπλικανός βουλευτής μπλόκαρε το αίτημα για την παράτασή της έως τις 18 Οκτωβρίου. Οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο σώμα είπαν ότι δεν είχαν επαρκή στήριξη για να θέσουν την πρόταση σε επίσημη ψηφοφορία.

Η αμερικανική Γερουσία συνεδρίασε εκτάκτως χθες αλλά δεν ασχολήθηκε με την απαγόρευση στις εξώσεις. Ο Λευκός Οίκος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προχωρούσε μονομερώς σε παράταση της προστασίας των ενοικιαστών, εξηγώντας ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει, έπειτα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Ιούνιο.

Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι σε 6,5 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ έχουν καθυστερήσει την πληρωμή του ενοικίου τους, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Άσπεν και του Προγράμματος Προστασίας από τις Εξώσεις εξαιτίας της COVID-19. Συνολικά οφείλονται πάνω από 20 δισεκ. δολάρια σε ιδιοκτήτες.

Οργανώσεις ιδιοκτητών αντιτάχθηκαν στο μορατόριουμ καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες δυσκολεύονται να μείνουν συνεπείς στις πληρωμές στεγαστικών δανείων, φόρων και ασφαλιστικών πληρωμών που αφορούσαν τα ακίνητά τους χωρίς έσοδα από ενοίκια.

Το μορατόριουμ στις εξώσεις τέθηκε σε ισχύ στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων από τον Μάρτιο του 2020. Η απαγόρευση από τα αμερικανικά Κέντρα για το Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων (CDC) τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2020 για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της COVID-19, στην περίπτωση που κατακλύζονταν τα καταφύγια από άστεγους ή αν κάποιοι αποφάσιζαν να φιλοξενήσουν συγγενείς και φίλους στα σπίτια τους.

Η ισχύς του μέτρου ανανεώθηκε πολλές φορές, με την τελευταία παράταση να εκπνέει χθες τα μεσάνυχτα. Τα CDC ανακοίνωσαν τον Ιούνιο ότι δεν θα εξέδιδαν περαιτέρω παρατάσεις. Εκπρόσωπος των CDC επιβεβαίωσε ότι έληξε το μορατόριουμ στις εξώσεις, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην Πρόεδρος της Toyota Europe

Σε μια είδηση που σόκαρε την παγκόσμια αυτοκίνηση, ο Δρ. Johan van Zyl, ο πολύ επιτυχημένος πρώην Πρόεδρος της Toyota Europe, πέθανε λόγω επιπλοκών από κορωνοϊό σε ηλικία 63 ετών.

Ο van Zyl άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σε νοσοκομείο της πόλης Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, στο οποίο νοσηλευόταν λόγω του κορωνοϊού. Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες για το εάν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο Johan van Zyl, γεννημένος τον Ιούνιο του 1958 στη Νότια Αφρική, έγραψε τη δική του ιστορία ως ένα από τα πιο επιτυχημένα στελέχη όχι μόνο της Toyota, αλλά και της σύγχρονης αυτοκίνησης στην περιοχή μας.

Βραζιλία: Ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων εξαιτίας της COVID-19 έπεσε κάτω από το επίπεδο των 1.000 σε επτά ημέρες, για πρώτη φορά έπειτα από 7 μήνες

Η Βραζιλία κατέγραψε χθες Σάββατο ημερήσιο μέσο όρο θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε επτά ημέρες κατώτερο των χιλίων, για πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες και πλέον, κάτι που αποδίδεται στο ότι μπόρεσε να προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Ο νεότερος απολογισμός του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για 556.370 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 19.917.855 επισήμως καταγεγραμμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων· πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.

Με 910 θανάτους να καταγράφονται τις προηγούμενες 24 ώρες, ο μέσος όρος των προηγούμενων επτά ημερών υποχώρησε στους 989 την ημέρα.

Ο μέσος όρος είχε να πέσει κάτω από το επίπεδο των 1.000 από την 20ή Ιανουαρίου (981), όταν ξέσπαγε το δεύτερο κύμα, που αποδείχθηκε εξαιρετικά φονικό.

Ο αριθμός των θανάτων και των μολύνσεων στη γιγαντιαία χώρα βρίσκεται σε πτώση εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως επιδημιολόγοι φοβούνται νέα ανάφλεξη των κρουσμάτων εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, η οποία πλέον κυκλοφορεί σε αρκετές βραζιλιάνικες πολιτείες.

Έπειτα από την καθυστερημένη και χαοτική έναρξή της λόγω της έλλειψης επαρκών ποσοτήτων δόσεων, η εκστρατεία ανοσοποίησης έφθασε επιτέλους σε συγκριτικά ικανοποιητικό ρυθμό, με πάνω από 1 εκατ. ενέσεις την ημέρα από τον Ιούνιο.

Συνολικά, πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βραζιλία έχουν λάβει μια δόση εμβολίου για την COVID-19 και 40 εκατ. έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.

Αλλά τα προβλήματα δεν έχουν εκλείψει.

Στην αρχή της εβδομάδας, ο εμβολιασμός ανεστάλη για ημέρες σε πολλές μεγάλες πόλεις, λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις φορτίων δόσεων.

Την Πέμπτη, ο δήμαρχος στο Ρίο ντε Ζανέιρο ανακοίνωσε σχέδιο προοδευτικής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων: προβλέπεται ιδίως ότι οι αγώνες ποδοσφαίρου θα γίνονται με την παρουσία θεατών –τα στάδια θα υποδέχονται το 50% της χωρητικότητάς τους– από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο αυτό θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους φιλάθλους· ακόμη, προβλέπεται ότι η υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους θα αρθεί τον Νοέμβριο.

Επιτροπή της Γερουσίας ερευνά επί τρεις μήνες τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ειδικοί χαρακτηρίζουν απόλυτα χαοτική την αντιμετώπιση της πανδημίας, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις και τις υπόνοιες για διαφθορά στην αγορά εμβολίων.

Μεξικό: Πάνω από 18.800 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 450 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 450 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 18.809 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Αργεντινή: 135 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 10.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 10.356 κρούσματα του SARS-CoV-2, αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στο κράτος της Λατινικής Αμερικής σε 4.929.764.

Οι θάνατοι 135 ασθενών με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής στους 105.721 νεκρούς μέχρι εδώ.

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται σε 3.955· η πληρότητα των κλινών βρίσκεται στο 55,3% σε εθνική κλίμακα και στο 53,4% στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες.

Ως χθες είχαν χορηγηθεί συνολικά 32,07 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19 στη χώρα των 45 εκατ. κατοίκων.

Χιλή: Πάνω από 1.100 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 82 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.152 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 82 ασθενείς με την COVID-19.

Κούβα: Σχεδόν 8.900 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 65 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 65 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 8.875 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ελ Σαλβαδόρ: Πρώτο κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορονοϊού

Οι υγειονομικές αρχές του Ελ Σαλβαδόρ εντόπισαν το πρώτο κρούσμα της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα του SARS-CoV-2, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, ο Φρανσίσκο Αλαμπί, χθες Σάββατο.

Ιταλία: 16 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 6.500 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 16 ασθενείς με την COVID-19, από 18 την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στις 6.513, από 6.619 μία ημέρα νωρίτερα, επί συνόλου 264.860 τεστ.

Με 128.063 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού αφότου εκδηλώθηκε στη χερσόνησο τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι εδώ, η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία, και τον όγδοο βαρύτερο στον κόσμο. Έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 4,35 εκατ. μολύνσεις ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με την COVID-19, εξαιρουμένων όσων βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), αυξήθηκε σε 1.851 χθες, από 1.812 μία ημέρα νωρίτερα.

Στις ΜΕΘ έγιναν 25 εισαγωγές ασθενών, από 20 προχθές Παρασκευή. Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ αυξήθηκε σε 214 από 201 μια ημέρα νωρίτερα.

Γερμανία: Πάνω από 2.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες (Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 2.097 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.771.262, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Ιρλανδία: Πάνω από το 72% των ενηλίκων έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 (πρωθυπουργός)

Πάνω από το 72% των ενηλίκων στην Ιρλανδία έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο ιρλανδός πρωθυπουργός, ο Μίχαλ Μάρτιν.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ιρλανδία «συνεχίζεται με σπουδαίο ρυθμό. Σήμερα (σ.σ. χθες) ξεπεράσαμε τους κοντινότερους γείτονές μας», σημείωσε ο κ. Μάρτιν μέσω Twitter, χαιρετίζοντας τη «λαμπρή προσπάθεια όλων όσοι συμμετέχουν» στο εγχείρημα.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως το 72,4% των ενηλίκων, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 72,1% μέχρι εδώ.

Από χθες, πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να λαμβάνουν την πρώτη δόση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech χωρίς ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ανοσοποίηση (National Immunisation Advisory Committee, NIAC) συνέστησε αυτή την εβδομάδα να αρχίσει η χορήγηση του ιδίου εμβολίου σε πρόσωπα στην εφηβεία, στο ηλικιακό φάσμα 12-15 ετών· ο εμβολιασμός των εφήβων άρχισε ήδη.

Ωστόσο παράλληλα, η Ιρλανδία ξεπέρασε χθες το ορόσημο των 300.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, καθώς διαγνώστηκαν άλλα 1.427, σύμφωνα με τον επικεφαλής υγειονομικό αξιωματούχο της Ιρλανδίας, τον Τόνι Χούλοχαν.

Τουρκία: 79 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 22.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 79 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 51.332 νεκρούς ως αυτό το στάδιο από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Τουρκίας.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 22.332 κρούσματα του SARS-CoV-2 (επί συνόλου 259.196 τεστ), αυξάνοντας τις καταγεγραμμένες μολύνσεις στις 5.727.045.

Τα κρούσματα σημείωσαν την τελευταία εβδομάδα ανησυχητική αύξηση σε σύγκριση με τις αρχές Ιουλίου, όταν αριθμούσαν μερικές εκατοντάδες περισσότερα από 4.000 (4.418 την 4η Ιουλίου).

Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, τη 14η Ιανουαρίου –κυρίως με το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech– έχουν λάβει την πρώτη δόση 40,98 εκατομμύρια πολίτες, 27,26 εκατ. έχουν λάβει τη δεύτερη και συνολικά έχουν χορηγηθεί από τις αρχές πάνω από 73,13 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενισχυτικών.

Μαρόκο: 53 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 7.500 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μαρόκου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 7.529 σε 24 ώρες, φθάνοντας τα 623.528.

Εμβόλια για την COVID-19: Ο Νίγηρας παρέλαβε 300.000 δόσεις, δωρεά των ΗΠΑ

Ο Νίγηρας παρέλαβε 302.400 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson για την COVID-19, προσφορά των ΗΠΑ, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης στην αφρικανική χώρα, η οποία προχωράει με το σταγονόμετρο, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας.

Μπανγκλαντές: 218 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 9.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές του Μπανγκλαντές ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 9.369 κρούσματα του SARS-CoV-2 –επί συνόλου 30.980 τεστ–, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 218 ασθενείς με την COVID-19.

Κίνα: 75 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες, καθώς το ξέσπασμα που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα μεγεθύνεται

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 75 κρούσματα του SARS-CoV-2, από 55 την προηγουμένη, με περιπτώσεις μετάδοσης στην κοινότητα να εντοπίζονται σε οκτώ επαρχίες.

Νότια Κορέα: Πάνω από 1.400 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 3 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν το 24ωρο ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο 1.442 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων να βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το ορόσημο των 200.000 (στις 199.787 επακριβώς), ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Οι θάνατοι τριών ασθενών με την COVID-19 παράλληλα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 2.098 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο δείκτης θνητότητας υποχώρησε ελαφρά, στο 1,05%.

Ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε σε σύγκριση με την προηγουμένη (1.539), ωστόσο παραμένει πάνω από το επίπεδο των χιλίων για 26 συναπτές ημέρες. Ο ημερήσιος μέσος όρος την τελευταία εβδομάδα έφθασε τις 1.563.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στη χώρα, την 26η Φεβρουαρίου, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση κάποιου από τα εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19 συνολικά 19,44 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως κάπου 7,14 εκατομμύρια.

Αυστραλία-Covid-19: Η ανατολική ακτή της Αυστραλίας αντιμέτωπη με αύξηση των κρουσμάτων

Οι ανατολικές πολιτείες της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ, είναι αντιμέτωπες με κλιμάκωση της μάχης με το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα της COVID-19, με εκατομμύρια ανθρώπους να τελούν υπό αυστηρό lockdown και τις αρχές να παροτρύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν για να περιορίσουν τα ξεσπάσματα.

Το Σίδνεϊ και προάστιά του, όπου επιβάλλονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα εδώ και πέντε εβδομάδες, ανακοίνωσαν 239 περιστατικά τοπικής μετάδοσης του ιδιαιτέρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κατά την περίοδο της τελευταίας έξαρσης, που καταγράφηκε την προηγούμενη Πέμπτη.

Τα 5 εκατ. κάτοικοι της πόλης και όσοι ζουν στα περιφερειακά αστικά κέντρα που καλύπτουν μια ακτογραμμή 200 χιλιομέτρων αναμένεται να παραμείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους έως τουλάχιστον τις 28 Αυγούστου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην τελευταία έξαρση της πανδημίας, που ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου, έφθασε τις 3.427 μολύνσεις.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει οδικός χάρτης για το στέλεχος Δέλτα», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν.

«Η πρόκληση για εμάς είναι να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους τον Αύγουστο, ούτως ώστε όταν φθάσει η 28η Αυγούστου να έχουμε επιλογές σε ό,τι αφορά τον τρόπο χαλάρωσης των περιορισμών».

Η εμβολιαστική εκστρατεία της Αυστραλίας κινείται με αργό ρυθμό: μόνο το 18% των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως τώρα. Ο Μπράντ Χάζαρντ, ο υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, υπογράμμισε ότι το 70% του πληθυσμού της πολιτείας θα είναι πλήρως εμβολιασμένο σε περίπου τέσσερις μήνες.

Το γειτονικό Κουίνσλαντ ανακοίνωσε εννέα περιστατικά τοπικής μετάδοσης στη νέα έξαρση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό στην πολιτεία εδώ κι έναν χρόνο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της πολιτειακής κυβέρνησης Στίβεν Μάιλς. Ορισμένα τμήματα του Κουίνσλαντ, όπου κατοικούν πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι, τέθηκαν χθες εκτάκτως σε τριήμερο lockdown.

Η Αυστραλία έχει καταφέρει να διατηρήσει την επιδημία σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο με συνολικά λίγο πάνω από 34.000 κρούσματα και 924 θανάτους. Ωστόσο, οι αργοί ρυθμοί της εμβολιαστικής εκστρατείας σημαίνουν ότι μπορεί να περάσουν αρκετοί μήνες ακόμη προτού να ξανανοίξουν τα σύνορα της χώρας.

Με πληροφορίες από ΤΦ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμπανάκι από ΠΟΥ: Η μετάλλαξη Δέλτα «είναι μία προειδοποίηση»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα