Διεθνή

Ερντογάν: Άφησε να εννοηθεί ότι διεκδικεί για τελευταία φορά προεδρική θητεία

Ο Τούρκος πρόεδρος θα παραδώσει «τη σκυτάλη στους νέους».

Parallaxi
ερντογάν-άφησε-να-εννοηθεί-ότι-διεκδι-883821
Parallaxi

«Θα παραδώσουμε αυτή την ιερή σημαία στους νέους μας», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει για τελευταία φορά μία προεδρική θητεία πριν, όπως είπε, παραδώσει «τη σκυτάλη στους νέους».

«Θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του αιώνα της Τουρκίας με την υποστήριξη που ζητάμε για τελευταία φορά προς το όνομά μας από τον λαό μας το 2023», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σαμψούντα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές του 2023, θα είναι η τελευταία του θητεία.

Ο Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2003 και το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ελπίζουν να διατηρήσουν τα ηνία της χώρας στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2023.

Ο πληθωρισμός φτάνει στο 84,4%, ενώ ο Ερντογάν δηλώνει ότι επιθυμεί να προετοιμάσει νέο τουρκικό σύνταγμα που θα είναι «δημοκρατικό, απλό και με όραμα».

Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές αυτό ερμηνεύθηκε ως πρόθεση τροποποίησης του ορίου των δύο προεδρικών θητειών που προβλέπεται από το τουρκικό σύνταγμα.

Πηγή:ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα