Γάζα: Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του ισραηλινού στρατού

Διαψεύδει τον Νετανιάχου το Al Jazeera για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας

Parallaxi
γάζα-αντίστροφη-μέτρηση-για-την-επίθε-1067952
Parallaxi

Με ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα, κατά το οποίο, όπως υποστήριξε ο στρατός του Ισραήλ, σκοτώθηκε ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων της Χαμάς, αλλά και ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με τον Λίβανο συνεχίζονται για 13η ημέρα οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Μετά τον Τζο Μπάιντεν, και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, έστειλε μήνυμα στήριξης στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ.

Την ίδια ώρα, η συμφωνία ΗΠΑ – Αιγύπτου ανοίγει τον δρόμο για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αρχής γενομένης (βάσει εκτιμήσεων) από αύριο, Παρασκευή.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις:

Υπουργός Άμυνας σε Ισραηλινούς στρατιώτες: «Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα»

Ένα μήνυμα που δείχνει πως βρισκόμαστε μία ανάσα από την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έστειλε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ που μίλησε πεζικάριους που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Γάζα. Τους είπε ότι σύντομα θα δουν τον παλαιστινιακό θύλακα «εκ των έσω», ανέφερε το γραφείο του, υπονοώντας ότι επίκειται μια χερσαία επέμβαση.

«Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Είμαστε πρωτίστως και κυρίως επικεντρωμένοι στο να… νικήσουμε τη Χαμάς», είπε ο ίδιος καθώς επισκέφθηκε το Νότο του Ισραήλ την Πέμπτη και συναντήθηκε με στρατιώτες που υπηρετούν στα σύνορα της Γάζας και πρόσθεσε: «Οδηγώ στρατιώτες σε μάχες για 45 χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες – ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, είμαι υπεύθυνος για τη νίκη του Ισραήλ».

Σύμφωνα με τη Jpost σημείωσε ακόμα ότι οι IDF προετοιμάζονται για μια μακροπρόθεσμη εμπλοκή με τους εχθρούς του Ισραήλ, λέγοντας: «Δεν μιλάμε για μια σύντομη [στρατιωτική] εκστρατεία – μιλάμε για μια παρατεταμένη εκστρατεία».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για την απειλή της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο. «Η Χεζμπολάχ προσπαθεί να αμφισβητήσει το κράτος του Ισραήλ και τον Ισραηλινό Στρατό και έχει αναπτύξει δυνάμεις σε ισχυρούς αμυντικούς σχηματισμούς. Η δύναμη ολόκληρου του Ισραήλ είναι στη διάθεσή μας. Είμαστε σε εγρήγορση και αν η Χεζμπολάχ θέλει να ξεκινήσει πόλεμο, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τις φωτογραφίες της πόλης της Γάζας».

Μεσανατολικό: 16 παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιθέσεων

Δεκαέξι παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου όταν το Ισραήλ άρχισε να σφυροκοπεί τον παλαιστινιακό θύλακα μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε από μαχητές της Χαμάς.

Τον απολογισμό έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων (PJS), που εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επισημαίνοντας ότι δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Στο ίδιο διάστημα, οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.785 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Δείτε live εικόνα

Η Χαμάς χρησιμοποίησε πιθανώς όπλα από τη Βόρεια Κορέα στην επίθεση κατά του Ισραήλ

Οι μαχητές της Χαμάς για την φονική επίθεση στο Ισραήλ (7/10) χρησιμοποίησαν όπλα από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και έχουν συλλέξει οι δυνάμεις του Ισραήλ στο πεδίο της μάχης ήταν από την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσαν στο Associated Press αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και ειδικοί στα όπλα της Βόρειας Κορέας.

Κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ορισμένοι από τους τρομοκράτες της χρησιμοποίησαν επίσης βορειοκορεάτικα τουφέκια τύπου 58, τα οποία είναι μία παραλλαγή του Καλάσνικοφ, δήλωσαν εμπειρογνώμονες.

Είχαν πουληθεί πρώτα στο Ιράν

Η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν πουλάει παράνομα όπλα για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του. Μάλιστα τα F-7 καθώς και τα τουφέκια πιστεύεται ότι πουλήθηκαν πρώτα στο Ιράν και στη συνέχεια προωθήθηκαν στη Χαμάς. Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε δημοσίως ότι εξόπλισε τη Χαμάς, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό ως μία «αβάσιμη και ψευδή φήμη» που διαδίδεται από τις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, τα στοιχεία φαίνονται αδιάσειστα καθώς οι εικόνες που δημοσίευσε η ίδια η Χαμάς έδειχναν τρομοκράτες να κρατούν τα όπλα που κατασχέθηκαν από τον ισραηλινό στρατό. Δεν είναι γνωστό πόσα από τα όπλα αυτά διαθέτει η Χαμάς.

Οι βορειοκορεάτικες ρουκέτες που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς αναμένεται να χρησιμοποιηθούν εναντίον ισραηλινών αρμάτων μάχης κατά τη διάρκεια της ισραηλινής χερσαίας εισβολής στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες. Δεν είναι γνωστό πόσα από τα όπλα αυτά διαθέτει η Χαμάς. Τα F-7 έχουν βρεθεί στο παρελθόν στη Συρία και το Ιράκ, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Διαψεύδει τον Νετανιάχου το Al Jazeera για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας – Αποκαλυπτικό βίντεο

Το πρακτορείο Sanad του Al Jazeera διερεύνησε τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι ο βομβαρδισμός του αραβικού νοσοκομείου al-Ahli της Γάζας ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης βολής ρουκέτας από την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και όχι αποτέλεσμα των αδιάκοπων βομβαρδισμών του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Η έρευνα του Sanad ανέλυσε χρονοκωδικοποιημένο υλικό από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένης μιας ζωντανής μετάδοσης από δημοσιογράφο του Al Jazeera εκείνη την ώρα.

Αναλύθηκαν επίσης ζωντανά πλάνα από τη Γάζα και το Ισραήλ, τα οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ζωντανή μετάδοση του Al Jazeera υστερούσε κατά 35 δευτερόλεπτα.

Σε λάθος ερμηνεία των στοιχείων βασίστηκε το Ισραήλ

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ισραηλινές δηλώσεις φαίνεται να έχουν παρερμηνεύσει τα στοιχεία, για να «χτίσουν» μια ψεύτικη ιστορία ότι μία από τις λάμψεις που καταγράφηκαν από διάφορες πηγές ήταν εκτόξευση ρουκέτας. Με βάση μια λεπτομερή εξέταση όλων των βίντεο, οι αναλυτές του Sanad καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η λάμψη που το Ισραήλ απέδωσε σε εσφαλμένη βολή ήταν στην πραγματικότητα σύμφωνη με το σύστημα πυραυλικής άμυνας «Σιδερένια Ξίφη» του Ισραήλ, που αναχαίτισε έναν πύραυλο ο οποίος εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας και τον κατέστρεψε στον αέρα.

Χαμάς: Εχουμε αρκετούς Ισραηλινούς στρατιώτες για να διαπραγμευτούμε την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων

Ο πρώην επικεφαλής της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η ομάδα διαθέτει έναν αριθμό ισραηλινών στρατιωτών, που κρατούνται ως όμηροι, οι οποίοι είναι αρκετοί για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ.

Υπουργός Εξωτερικών Ιορδανίας: Φοβόμαστε τα χειρότερα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα φοβάται ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα στον πόλεμο στη Γάζα, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις επιτυχίας των προσπαθειών για αποκλιμάκωση.

Σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε ότι ο πόλεμος θα έχει «καταστροφικές επιπτώσεις» και προέτρεψε να «προστατεύσουμε την περιοχή από τον κίνδυνο της επέκτασής του».

Εφυγε από την Τουρκία η Ισραηλινή πρέσβης

Η πρέσβης του Ισραήλ στην Αγκυρα, Ιρίτ Λίλιαν, εγκατέλειψε την Τουρκία μαζί με άλλους Ισραηλινούς διπλωμάτες, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης. Η ισραηλινή πρεσβεία αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Ανταποκριτής Al Jazeera: Τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου «έχουν πάρει φωτιά»

«Τα σύνορα έχουν πάρει φωτιά», αναφέρει ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Αλί Χασέμ, ο οποίος βρίσκεται στην παράκτια πόλη Νάκουρα του Λιβάνου, ελάχιστα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ.

«Τα σύνορα έχουν πάρει φωτιά από το απόγευμα. Αρκετές επιθέσεις έχουν εξαπολυθεί σε διάφορους τομείς από τα ανατολικά έως τα δυτικά. Τώρα βρισκόμαστε στον δυτικό τομέα, αυτόν της Μεσογείου. Πριν από λίγες ώρες, οι ισραηλινές θέσεις χτυπήθηκαν από αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους από τη Χεζμπολάχ. Υπήρξαν επίσης πάνω από 20 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς [αναφέρεται σε μαχητές της Χαμάς στον Λίβανο] προς το βόρειο Ισραήλ. Επίσης, υπήρξε καταιγισμός ρουκετών προς το Κιριάτ Σμόνα στα ανατολικά. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες εκεί», αναφέρει ο ανταποκριτής και προσθέτει:

«Βλέπουμε περισσότερες επιθέσεις σε καθημερινή βάση. Πριν βλέπαμε μία, δύο, τρεις. Σήμερα, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε, έξι επιθέσεις. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση. Η Χεζμπολάχ, ενώ επιτίθεται στις ισραηλινές θέσεις στα σύνορα, επικεντρώνεται επίσης στο χτύπημα ορισμένων συσκευών επικοινωνίας και εργαλείων όπως οι κάμερες […] Φαίνεται ότι η Χεζμπολάχ προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερες [ισραηλινές] ενισχύσεις στον Βορρά»

Το Ισραήλ εκκενώνει πρεσβείες στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ εκκενώνει τις πρεσβείες του στη Μέση Ανατολή, μεταξύ αυτών σε Μπαχρέιν, Ιορδανία και Μαρόκο, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu:

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν δύο συστήματα Iron Dome πίσω στο Ισραήλ

Tο Πεντάγωνο σχεδιάζει να επιστρέψει δύο συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome που είχε αγοράσει από το Ισραήλ προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την άμυνά του. Η μεταβίβαση πίσω στο Ισραήλ θα μπορούσε να γίνει εντός ημερών, δήλωσε ο σύμβουλος του Κογκρέσου.

Η Μόσχα προειδοποιεί: Κίνδυνος για γενική σύρραξη στη Μέση Ανατολή

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η τρέχουσα κρίση στη Γάζα να «κλιμακωθεί σε σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή».

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επέκρινε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες για το βέτο που άσκησαν σε ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε κατάπαυση του πυρός, το οποίο, όπως είπε, θα μπορούσε τώρα να οδηγήσει τη σύγκρουση σε μεγέθυνση.

«Γινόμαστε μάρτυρες προσπαθειών να τα ρίξουμε όλα στο Ιράν και πάλι. Θεωρούμε αυτές [τις κατηγορίες] αρκετά προκλητικές. Η ιρανική ηγεσία παίρνει μια υπεύθυνη, ισορροπημένη θέση και ζητά να αποτραπεί η εξάπλωση αυτής της σύγκρουσης σε ολόκληρη την περιοχή – στις γειτονικές χώρες», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ερωτηθείς σχετικά με τους τρόπους για να σταματήσει η αιματοχυσία, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καλεί όλες τις πλευρές να τερματίσουν αμέσως τις εχθροπραξίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει.

«Ποιες είναι οι προοπτικές; Υποθέτω ότι οι διαβουλεύσεις με τις ενδιαφερόμενες χώρες θα συνεχιστούν. Η Αίγυπτος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. Όλοι θα θέλαμε να δούμε αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε.

Περιπολίες ρωσικών MIG – «Προειδοποίηση, όχι απειλή»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του από το Πεκίνο «υπενθύμισε, δεν απείλησε», όπως είπε ο ίδιος, ότι οι πύραυλοι στη Μαύρη Θάλασσα έχουν βεληνεκές μέχρι τη Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν δύο ομάδες αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο ως απάντηση στον πόλεμο του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και, όπως είπε, ο ίδιος διέταξε ρωσικά αεροσκάφη με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal να περιπολούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Αυτό που λέω τώρα, αυτό που πρόκειται να σας πω δεν είναι απειλή. Με δική μου εντολή, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα ξεκινήσει μόνιμα τις περιπολίες στην ουδέτερη ζώνη του εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Τα αεροσκάφη μας MIG-31 είναι εξοπλισμένα με τα πυραυλικά συστήματα Kinzhal τα οποία είναι γνωστό πως έχουν βεληνεκές πάνω από 1.000 χιλιόμετρα με ταχύτητα 9 μαχ», σημείωσε ο Πούτιν.

Παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε μια «παγκόσμια προειδοποίηση» για τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό.

Η προειδοποίηση έρχεται λόγω των «αυξημένων εντάσεων σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο» καθώς και «του ενδεχομένου τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον Αμερικανών πολιτών και συμφερόντων».

ABC: Θέμα χρόνου η εισβολή στη Γάζα – «Πράσινο φως» στον ισραηλινό στρατό

Με κλιμάκωση των βομβαρδισμών στη Γάζα σε βασικές υποδομές της Χαμάς και εξοντώνοντας ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, το Ισραήλ προετοιμάζει το έδαφος για τη χερσαία επίθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ όλα είναι πλέον στην θέση τους για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ. Δεν φαίνονται πια κομβόι με εφόδια, ούτε κοιλάδες με τεθωρακισμένα. Αυτό σημαίνει ότι ο εφοδιασμός ολοκληρώθηκε και οι μονάδες πια διαιρέθηκαν και έχουν πάει στα σημεία εξορμήσεις.

Είναι πια πολύ κοντά η εισβολή. Υπάρχει βέβαια η ανταλλαγή πυρών ωστόσο η Χαμάς είναι φειδωλή με τις ρουκέτες. Προφανώς ετοιμάζεται και αυτή για την τελική της αναμέτρηση.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα μέτωπα όπως αυτό στα σύνορα του Ισραήλ – Λιβάνου όπου υπάρχει μια αργή αλλά σταθερή κλιμάκωση των συγκρούσεων.

Το τρίτο μέτωπο είναι η Δυτική όχθη. Εκεί στρατιωτικά θεωρείται χαμηλού επιπέδου η απειλή. Ωστόσο είναι εφιάλτης από πλευράς ασφαλείας καθώς υπάρχουν δεκάδες οικισμοί και χωριά Ισραηλινών υπηκόων και Παλαιστινίων τα οποία είναι ανακατεμένα, ένα «λαβύρινθος» όπου οι μεν μισούν τους δε θανάσιμα και εκεί υπάρχει μια επιχείρηση που θα χρειαστεί δεκάδες χιλιάδες άνδρες.

Έχουν σταλεί οι πάντες για την επιχείρηση του Ισραήλ και οι βασικοί στόχοι είναι 4:

  • Να βρουν τους ομήρους
  • Στοχοποίηση ηγεσίας της Χαμάς και εμπλεκομένων της επίθεσης του Σαββάτου κατά του Ισραήλ
  • Να εντοπιστούν τα υπόγεια τούνελ της Χαμάς που την κρατά ακόμα στην ζωή και είναι τα αρχηγεία της
  • Να χαρτογραφηθεί η άμυνα της Χαμάς

«Θα νικήσουμε με όλη μας τη δύναμη», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου που βρέθηκε στα σύνορα της Γάζας με στόχο να εμψυχώσει του στρατιώτες που έχουν ήδη παραταχθεί στο σημείο.

«Όλο το Ισραήλ είναι πίσω σας και θα χτυπήσουμε δυνατά τους εχθρούς μας για να πετύχουμε τη νίκη», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είμαστε σε εγρήγορση, σύντομα θα δείτε τη Γάζα από κοντά» ανέφερε και ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας , Γιοάβ Γκάλαντ σε πεζικάριους που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας δίνοντας το σύνθημα, την ώρα που «φωτιά» παίρνουν και τα άλλα μέτωπα σε Λίβανο, Συρία και Δυτική Οχθη. Αχτίδα αισιοδοξίας, ωστόσο, προκαλεί η απόφαση για το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Η μεθοριακή διάβαση της Ράφα θα ανοίξει αύριο σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ

Η μεθοριακή διάβαση της Ράφα, η μοναδική που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, θα ανοίξει αύριο Παρασκευή για να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα που σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό εδώ και 13 ημέρες, ανέφερε ένα τηλεοπτικό κανάλι που πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληφοροριών.

Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες «πηγές», το κανάλι AlQahera News μετέδωσε ότι «η Ράφα θα ανοίξει αύριο». Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το πόση και τι είδους βοήθεια θα επιτραπεί να περάσει στη Γάζα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι συμφώνησε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να αφήσουν οι αιγυπτιακές αρχές να περάσουν «έως και 20 φορτηγά». Ο αριθμός αυτός ωστόσο κρίθηκε «παντελώς ανεπαρκής» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

CNN: «100 έως 300 νεκροί από το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας»

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι από το χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί σκοτώθηκαν πιθανότατα από 100 έως 300 άνθρωποι, ανέφερε το CNN επικαλούμενο μη διαβαθμισμένες εκτιμήσεις των υπηρεσιών.

Στην εκτίμηση αυτή αναφέρεται επίσης ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες «παρατήρησαν μόνο ελαφρές δομικές ζημιές στο νοσοκομείο», χωρίς να παρατηρηθούν ζημιές στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου και χωρίς κρατήρες πρόσκρουσης.

«Εξακολουθούμε να αξιολογούμε τα πιθανά στοιχεία των θυμάτων και η εκτίμησή μας μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να αποτελεί μια συγκλονιστική απώλεια ζωής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους θανάτους όλων των αμάχων και εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα», αναφέρεται στην εκτίμηση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα