Διεθνή

Η πρώτη αγροτική κινητοποίηση στην Ελβετία

Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους της Γενεύης.

Parallaxi
η-πρώτη-αγροτική-κινητοποίηση-στην-ελ-1114671
Parallaxi

Περίπου τριάντα τρακτέρ κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Γενεύης προκειμένου να εκφράσουν την “εξέγερση” και τις διεκδικήσεις των Ελβετών αγροτών, στην πρώτη τέτοια συγκέντρωση στην Ελβετία αφότου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ευρώπη.

«Ως νέους, μας κάνει να φοβόμαστε πολύ το ότι δεν ξέρουμε ειλικρινά αν υπάρχει μέλλον στο επάγγελμά μας. Είναι αρκετά λυπηρό να βλέπουμε την προηγούμενη από εμάς γενιά η οποία δυσκολευόταν ήδη να παραγάγει κέρδη και να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό για να κάνει αυτό που η πολιτική απαιτεί από εμάς να κάνουμε: να παράγουμε με πιο πράσινο και ποιοτικό τρόπο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντόνέν Ραμού, 19 ετών, μαθητευόμενος αμπελουργός.

Χαιρετίζοντας τη μετάβαση στην πράσινη γεωργία, αυτός ο νεαρός διαδηλωτής ζητάει «περισσότερη βοήθεια». «Και κυρίως, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε προϊόντα που δεν ακολουθούν αυτούς τους ίδιους κανόνες και αυτήν τη στόχευση», υπογράμμισε.

Αυτή η πρώτη συγκέντρωση αγροτών στην Ελβετία –που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης– οργανώθηκε από την οργάνωση αγροτών Uniterre, αφού ένα άλλο αγροτικό συνδικάτο, η Union suisse des paysans, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ένα αίτημα με συλλογή υπογραφών που περιλαμβάνει πολλές διεκδικήσεις, ενέργεια που από ορισμένους κρίνεται ανεπαρκής.

Πηγή: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα