Ιράν: Τι δείχνει το τελικό πόρισμα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Ραϊσί

Μια προκαταρκτική έκθεση του στρατού είχε πει τον Μάιο ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για επίθεση.

Parallaxi
ιράν-τι-δείχνει-το-τελικό-πόρισμα-για-τ-1163170
Parallaxi

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο εκλιπών πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη εξαιτίας δυσχερών καιρικών συνθηκών μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση του Ιράν, επικαλούμενη το τελικό πόρισμα της έρευνας για το συμβάν.

Ο Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας και άλλοι αξιωματούχοι, σκοτώθηκαν τον περασμένο Μάιο κατά την πτώση του ελικοπτέρου Bell 212 στο οποίο επέβαιναν, σε ορεινή περιοχή στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

«Ο κύριος λόγος της συντριβής του ελικοπτέρου ήταν οι περίπλοκες καιρικές συνθήκες στην περιοχή», καταλήγει η τελική έκθεση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, μεταδίδει το Reuters.

Μια πυκνή μάζα ομίχλης προκάλεσε τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ραΐσι και τους συντρόφους του στο βουνό, σύμφωνα με την έκθεση που εκδόθηκε από μια ανώτατη επιτροπή που έχει επιφορτιστεί από τον στρατό του Ιράν για τη διερεύνηση του συμβάντος.

Μια προκαταρκτική έκθεση του στρατού του Ιράν είχε πει τον Μάιο ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για επίθεση κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Πηγή: efsyn

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα