Διεθνή

Μόσχα: Οι τέσσερις συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση δεν είναι Ρώσοι υπήκοοι

Αναγνωρίστηκαν οι πρώτοι νεκροί - Δόθηκε λίστα με 13 ονόματα

Parallaxi
μόσχα-οι-τέσσερις-συλληφθέντες-για-τη-1137306
Parallaxi

Οι τέσσερις ένοπλοι που φέρεται να άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας πολύνεκρης επίθεσης σε μια αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα είναι όλοι τους υπήκοοι ξένων χωρών, έγινε σήμερα γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε και τους τέσσερις ενόπλους, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν το μακελειό και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε να εντοπίσει και να τιμωρήσει όσους βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Αναγνωρίστηκαν οι πρώτοι νεκροί – Δόθηκε λίστα με 13 ονόματα

Τα ονόματα των πρώτων 13 νεκρών από το μακελειό στον συναυλιακό χώρο στο προάστιο της Μόσχας έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια ρωσική υπηρεσία.

Το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αναγνώριση των πρώτων 41 νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στα περίχωρα της Μόσχας, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται για τα υπόλοιπα θύματα.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα 13 ονόματα νεκρών, καθώς ενημερώθηκαν και επισήμως οι οικογένειές τους.

Ακολουθεί η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα:

Επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν – Τουρκία καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη βαθιά θλίψη του για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε σθεναρά την «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που είχε ως στόχο αθώους ανθρώπους» και δήλωσε ότι η επίθεση κατέδειξε την ανάγκη για ειρηνικό τερματισμό των κρίσεων στην περιοχή το συντομότερο δυνατό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αδιακρίτως της όποιας μορφής έχει αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) στην Άγκυρα.

«Εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στη ρωσική κυβέρνηση για την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα χθες. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που στόχευσε αθώους πολίτες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη από όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο δράστης. Ως χώρα που γνωρίζει πολύ καλά το αιματηρό και προδοτικό πρόσωπο της τρομοκρατίας, μοιραζόμαστε τον πόνο του ρωσικού λαού ως έθνος, ως κράτος. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας».

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα