Νέο σαμποτάζ στη Γαλλία: Μετά τα τρένα, επίθεση και σε δίκτυα οπτικών ινών

Οι Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη.

Parallaxi
νέο-σαμποτάζ-στη-γαλλία-μετά-τα-τρένα-1193695
Parallaxi

«Σαμποτάζ» σε δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων, ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές, το πρωί της Δευτέρας και ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επηρεάστηκαν έξι περιφέρειες, με το Παρίσι να μην έχει πληγεί. Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στην νοτιοανατολική, την νοτιοδυτική, την ανατολική και την βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την Aστυνομία.

Οι ενέργειες σαμποτάζ έπληξαν τα δίκτυα οπτικών ινών των Free και SFR.

Πρόκειται για τη δεύτερη δολιοφθορά που παρατηρείται στη Γαλλία, μετά το σαμποτάζ της Παρασκευής στα τρένα. Για εκείνο το περιστατικό, λίγο πριν την τελετή έναρξης των αγώνων, συνελήφθη την Κυριακή ακτιβιστής της άκρας αριστεράς σε εγκατάσταση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF.

Παντως «όλα τα τρένα» υψηλής ταχύτητας (TGV) του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας κινούνται «κανονικά» σήμερα το πρωί, τρεις ημέρες μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς.

«Σας το επιβεβαιώνω, σήμερα (Δευτέρα) το πρωί, όλα τα τρένα κινούνται, και στην γραμμή Est (σ.σ. εξυπηρετεί την ανατολική Γαλλία) –όπου αυτό γίνεται από το Σάββατο–, την γραμμή Atlantique (σ.σ. εξυπηρετεί τη δυτική Γαλλία), όπου χθες (Κυριακή) βρισκόμασταν ήδη σε μια σχεδόν φυσιολογική κατάσταση, και στην (γραμμή) Nord (σ.σ. εξυπηρετεί τη βόρεια Γαλλία), όπου χθες είχαμε τρία στα τέσσερα τρένα, σήμερα η κυκλοφορία είναι κανονική», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ.

Ποιοι είναι πίσω από τη δολιοφθορά στα τρένα

Οι σαμποτέρ έπληξαν το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας από τα ξημερώματα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης.

«Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων», δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά την έρευνα για τους δολιοφθορείς. Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών, σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων αυτών ενεργειών, μεταξύ των οποίων 100.000 που χρειάστηκε να ακυρωθούν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων τους, πρόσθεσε ο Βεργκριέτ, σημειώνοντας ότι το κόστος για την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θα είναι σημαντικό.

Πηγή: ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα