Ο ισραηλινός στρατός έπληξε κέντρο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως η απόπειρα της Χεζμπολάχ να δολοφονήσει τον ίδιον και τη σύζυγό του σήμερα ήταν "σοβαρό λάθος".

Parallaxi
ο-ισραηλινός-στρατός-έπληξε-κέντρο-τω-1218980
Parallaxi

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα σε αποθήκες όπλων και σε κέντρο της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ στον νότιο τομέα της Βηρυτού, προπύργιο του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος.

“Η Πολεμική Αεροπορία διενήργησε πλήγματα εναντίον πολλών χώρων αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ και σε ένα κέντρο διοίκησης του αρχηγείου της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ” στον νότιο τομέα της πρωτεύουσας του Λιβάνου, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

 “Σοβαρό λάθος” η απόπειρα δολοφονίας της Χεζμπολάχ, λέει ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η απόπειρα της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ να δολοφονήσει τον ίδιον και τη σύζυγό του σήμερα ήταν “σοβαρό λάθος”, μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του ότι ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο στην εξοχική κατοικία του.

“Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος”, ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια δήλωση. “Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους του άξονα του κακού: όποιος κάνει κακό σε πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα”, πρόσθεσε.

Καμία από τις οργανώσεις που εκτοξεύουν πυρά εναντίον του Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο, περιλαμβανομένης της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα