Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Χαμάς στη Γάζα – «Θα δώσουμε ένα αιώνιο χτύπημα»

Ο ισραηλινός στρατός έχει ρίξει περίπου 6.000 βόμβες από το Σάββατο στη Λωρίδα της Γάζας - Οι τελευταίες ειδήσεις

Parallaxi
συνεχίζονται-οι-βομβαρδισμοί-της-χαμ-1068576
Parallaxi

Συνεχίζονται ασταμάτητα οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, αφού η κυβέρνηση ορκίστηκε να συντρίψει τη Χαμάς, υπεύθυνη για την πιο φονική επίθεση στην ιστορία εναντίον του εβραϊκού κράτους.

Κατά την 6η ημέρα του πολέμου, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, τα ισραηλινά πλήγματα συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, απ’ όπου εκτοξεύθηκαν ομοβροντίες ρουκετών της Χαμάς προς το νότιο Ισραήλ. Την ίδια ώρα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τρομοκράτες της Χαμάς να κατασκευάζουν ρουκέτες από σωλήνες νερού.

Στο βίντεο διακρίνονται μέλη της Χαμάς να ξεθάβουν από το έδαφος σωλήνες νερού, να τις επεξεργάζονται και να τις μετατρέπουν σε ρουκέτες. Στο ίδιο βίντεο εμφανίζονται να κάνουν υποβρύχιες «επιδρομές» σε ναυάγια, αποσπώντας οτιδήποτε μεταλλικό θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο.

«Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ένας νεκρός άνθρωπος», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια της πρώτης επίσημης ομιλίας του στο πλαίσιο της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης που σχημάτισε επίσης χθες με τον Μπένι Γκαντζ, έναν από τους κύριους επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

«Η Χαμάς είναι ο Νταές (ISIS) και θα τη συντρίψουμε και θα την καταστρέψουμε όπως ο κόσμος κατέστρεψε το Νταές», πρόσθεσε αφού χαρακτήρισε την επίθεση «αγριότητα πρωτοφανή μετά το Ολοκαύτωμα».

Ο Λαπίντ κατηγορεί τον Νετανιάχου για «ασυγχώρητη αποτυχία» μετά τις επιθέσεις της Χαμάς

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για «ασυγχώρητη αποτυχία», καθώς απέτυχε να αποτρέψει την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάβββατο η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

«Η αποτυχία του Σαββάτου είναι ασυγχώρητη», τόνισε ο Λαπίντ, προσθέτοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης που συγκροτήθηκε από τον Νετανιάχου με τη συμμετοχή του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα του Μπένι Γκαντς.

Ο Λαπίντ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης αν δεν αποχωρήσουν από τον νυν κυβερνητικό συνασπισμό τα ακροδεξιά κόμματα.

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για χερσαία επίθεση στο Ισραήλ

Ενεργοποιήθηκαν από λάθος οι σειρήνες στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός έληξε την ενεργοποίηση των σειρήνων προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες που ήχησαν λίγο νωρίτερα σε πόλεις στο βόρειο Ισραήλ.

Ο στρατός ανέφερε ότι οι σειρήνες ήχησαν εξαιτίας ενεργοποίησης του ισραηλινού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» για «αναγνώριση στον ισραηλινό εναέριο χώρο».

Πρόσθεσε ότι συνεχίζει να ερευνά αν όντως εκτοξεύτηκαν βλήματα στο Ισραήλ.

Τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί αρκετές λανθασμένες ενεργοποιήσεις του συστήματος για κατάσταση συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ, λόγω λανθασμένων ταυτοποιήσεων.

Χαμάς: Πιάσαμε στον ύπνο το Ισραήλ δημιουργώντας ψευδαίσθηση ουδετερότητας

Η Χαμάς ξεκίνησε τις προετοιμασίες της ήδη από το 2022, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης, Αμπού Ομπέιντα.

Ο Ομπέιντα είπε ότι πολύ καιρό πριν από την αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ, που «έπιασε στον ύπνο» τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες, η Χαμάς «σκόπιμα απέκρυψε τις προθέσεις της» και απέφυγε να σχολιάσει διάφορα περιστατικά.

Όπως είπε, κατόρθωσαν να παρακάμψουν τις αντιπαραθέσεις μεταξύ φατριών στη Γάζα και το Ισραήλ και δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας για να μη γνωρίζει ο εχθρός την επικείμενη επιχείρηση της οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την επίθεση, αναλυτές δήλωσαν ότι την εβδομάδα που προηγήθηκε, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες είχαν πειστεί ότι η Χαμάς ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει έναν πόλεμο.

«Αυτή η στρατηγική ήταν τρομερά επιτυχημένη και το Ισραήλ, στην τρέχουσα στρατιωτική του εκστρατεία, καταφεύγει σε δολοφονίες και αιματοχυσία για να καλύψει τις αποτυχίες του αντί να προβεί σε σωστή αξιολόγηση», πρόσθεσε ο Αμπού Ομπέιντα.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Χαμάς κατάφερε να στρατολογήσει κρυφά 4.500 μαχητές πριν από την επιχείρηση, ενώ τόνισε ότι η Χαμάς «έχει στα χέρια της χαρτιά» που θα της επιτρέψουν να διαπραγματευθεί για την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων.

Ο Αμπού Ομπέιντα υποστήριξε ότι η χερσαία εισβολή στο Ισραήλ περιελάμβανε κυβερνοπόλεμο, εκτός από την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών και την απενεργοποίηση στρατιωτικών καμερών.

«Προσφέραμε κάλυψη για όλους τους μαχητές μας και αποκρύψαμε με επιτυχία ολόκληρο το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης πόρων και της απόκτησης των απαραίτητων μέσων για την επίθεση», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας εισβολής.

«Εάν το Ισραήλ αναλάβει τέτοια δράση, θα λάβουμε νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες για τον εχθρό», επανέλαβε την προειδοποίηση ο εκπρόσωπος της Χαμάς προς το Τελ Αβίβ.

Eπικεφαλής IDF: Θα χτυπήσουμε αδιάκοπα και με όλη την ισχύ μας τη Χαμάς στη Γάζα – Πρώτη δήλωση μετά την εισβολή του Σαββάτου

Με τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας να φαίνεται ότι είναι θέμα ωρών, ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι διεμήνυσε την Πέμπτη ότι ο ισραηλινός στρατός θα χτυπήσει τη Γάζα αδιάκοπα, και με όλη του την ισχύ, στην πρώτη του ζωντανή συνέντευξη Τύπου μετά την εισβολή της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

Ο Χαλέβι είπε ότι «θα χτυπήσουμε σκληρά και θα κομματιάσουμε τους ηγέτες της Γάζας».

«Όποιος αφεθεί επικεφαλής θα καταλάβει πολύ καλά ότι δεν κάνεις τέτοια πράγματα στο κράτος του Ισραήλ» δήλωσε δε ο επικεφαλής των IDF.

Αναφερόμενος δε στον αρχηγό της Χαμάς στη Γάζα, Γιάχια Σινγουάρ, είπε ότι «αυτή η αποτρόπαια επίθεση αποφασίστηκε από τον Γιάχια Σινγουάρ, τον ‘’ηγεμόνα’’ στη Γάζα, κάτι που καθιστά τον ίδιο και όλα τα όργανά του υπό αυτόν νεκρούς». 

Ο Χαλέβι ξεκαθάρισε ότι η επιχείρηση στη Γάζα «θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει ψυχραιμία, αλλά είναι καλό που η συνοχή και η αδελφοσύνη μας έχουν ενισχυθεί».

«Θα δώσουμε ένα αιώνιο χτύπημα»

«Θα δώσουμε ένα αιώνιο χτύπημα στους εχθρούς μας, αυτή είναι η αποστολή μας και είμαστε αποφασισμένοι να την πετύχουμε» ανέφερε.

Σχολιάζοντας την αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει ο ισραηλινός στρατός στην κοινή γνώμη μετά την εισβολή της Χαμάς, ο αρχηγός των IDF παραδέχθηκε ότι: «έχουμε ένα (κοινωνικό) συμβόλαιο για την προστασία των Ισραηλινών, το οποίο είχε σκαμπανεβάσματα, και αυτή τη φορά βρισκόμαστε σε χαμηλό σημείο και πληρώσαμε βαρύ τίμημα».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει ρίξει μέχρι στιγμής περίπου 6.000 βόμβες βάρους 4.000 τόνων στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας από την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο.

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή την έκτη μέρα του πολέμου, με τους νεκρούς να υπερβαίνουν ήδη τους 2.700 και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 9.000.

Ανακοινώνοντας την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Τετάρτης, με τον επικεφαλής του κεντρώου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντζ στο πλευρό του, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισήμανε πως «παραμερίζουμε όλες τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το Ισλαμικό Κράτος».

Συναγερμός στη Συρία

Συναγερμός σήμανε στη Συρία το απόγευμα της Πέμπτης, με τα αεροδρόμια στις πόλεις της Δαμασκού και του Χαλεπιού να κλείνουν ως αποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης που επιβεβαίωσαν οι IDF.

Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστησαν ζημιές από τις επιθέσεις.

Το τοπικό μέσο Sham FM δήλωσε ότι η συριακή αεράμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση και στις δύο επιθέσεις. Πρόσθεσε ότι υπήρξαν ζημιές αλλά όχι θύματα στο αεροδρόμιο του Χαλεπιού, αλλά δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με τον αντίκτυπο της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

φήνουμε κάθε άλλη σκέψη στην άκρη… Η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή» δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε έκτακτο διάγγελμά του μετά την απόφαση για συγκρότηση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ρίξει περίπου 6.000 βόμβες από το Σάββατο στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι από το περασμένο Σάββατο έχει βομβαρδίσει τη Λωρίδα της Γάζας με 4.000 τόνους εκρηκτικών.

«Περίπου 6.000 βόμβες έχουν ριφθεί στη Λωρίδα της Γάζας, με 4.000 τόνους εκρηκτικά», από την έναρξη της ισραηλινής απάντησης στην επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς, σκοτώνοντας «εκατοντάδες τρομοκράτες», πρόσθεσε η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσαν το μεσημέρι οι παλαιστινιακές αρχές στη Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε 1.417 – εκ των οποίων 447 παιδιά και 248 γυναίκες. Επίσης, 6.268 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκεί.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα