Τρίτο κύμα Ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο – Περισσότεροι από 500 νεκροί σε 2 μέρες

Ανάμεσα στους νεκρούς και 50 παιδιά.

Parallaxi
τρίτο-κύμα-ισραηλινών-βομβαρδισμών-σ-1218980
Parallaxi

Οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έφτασαν τους 558 από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανάμεσα στους οποίους 50 παιδιά και 94 γυναίκες. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.835 σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φιράς Αμπιάντ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία συνέχισε τους βομβαρδισμούς το πρωί της Τρίτης, με τον IDF να υποστηρίζει ότι έπληξε 1.600 στόχους της Χεζμπολάχ στο εσωτερικό της χώρας. Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, συνέχισε να εκτοξεύει ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και ένα αεροδρόμιο.

Ξεκινάει το τρίτο κύμα της επίθεσης

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Ισραήλ ανακοίνωσε, σύμφωνα με το CNN, πως ολοκληρώθηκε και το «δεύτερο κύμα» των επιθέσεων σε θέσεις της Χεζμπολάχ.

«Πριν από λίγη ώρα, με την καθοδήγηση των υπηρεσιών πληροφοριών, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε τρομοκρατικούς στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στην Μπεκάα και σε διάφορες περιοχές του νότιου Λιβάνου», ανέφερε ο IDF.

«Μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν ήταν κτίρια στα οποία αποθηκεύονταν όπλα, κέντρα διοίκησης και πρόσθετες τοποθεσίες τρομοκρατικής υποδομής», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι εντοπίστηκαν δευτερογενείς εκρήξεις, οι οποίες υποδεικνύουν ότι «μεγάλες ποσότητες όπλων ήταν αποθηκευμένες στα κτίρια».

Ωστόσο, το στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ μετέδωσε απόσπασμα από τον αρχηγό του ισραηλινού επιτελείου, Χέρζι Χάλεβι, ο οποίος προειδοποιεί για πιο σφοδρά χτυπήματα σήμερα:

«Η Χεζμπολάχ δεν πρέπει να κάνει διάλειμμα – θα επιταχύνουμε τις επιθετικές επιχειρήσεις σήμερα. Ενίσχουμε τις μονάδες μας και ενεργούμε με όλη μας την ισχύ».

Λίγη ώρα μετά, ο IDF μέσω Χ ανακοίνωσε πως ακόμη ένα κύμα επίθεσης, το τρίτο κατά σειρά.

Συνεχίζονται τα καραβάνια των εκτοπισμένων προς τη Βηρυτό

Οι ανταποκριτές των μεγάλων Μέσων, όπως και το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου αναφέρει ότι μέχρι το μεσημέρι στα νότια του Λιβάνου «παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός στα βενζινάδικα και στους φούρνους από τους εκτοπισμένους».

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Μάθιου Σάλτμαρς δήλωσε ότι περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες, αλλά αναμένουμε ότι οι αριθμοί αυτοί θα αρχίσουν να αυξάνονται», είπε.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Είναι πολύ χαοτική και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση».

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα