Διεθνή

Βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν υπέρ της Παλαιστίνης σε ΗΠΑ και δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις

Πλήθος διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για την προστασία των αμάχων της Γάζας.

Parallaxi
βγήκαν-στους-δρόμους-και-διαδήλωσαν-υ-1072616
Parallaxi

Πλήθος κόσμου ανά τον κόσμο βγαίνει τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους και υψώνει τη φωνή του προς υπεράσπιση των αμάχων  της Γάζας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε Ευρώπη και Αμερική με συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων καθώς και την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς.

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, γύρω από την πλατεία Σούμαν, εκεί που βρίσκονται τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση ξεκίνησε στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετέχουν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι, μετά την έκκληση που απευθύνθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επισημαίνουν, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ότι απαιτούν τον τερματισμό των «σφαγών στη Γάζα». Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη».

Στην Ουάσινγκτον χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν στον παλαιστινιακό λαό.

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε την υποστήριξή μας στον κόσμο μας στη Γάζα, που βομβαρδίζεται και πολιορκείται τις δύο τελευταίες εβδομάδες και τους έχουν κόψει όλα τα μέσα διαβίωσης, το νερό, το ρεύμα», ανέφερε διαδηλωτής.

Πέρασαν μπροστά από τον «Λευκό Οίκο» κρατώντας ομοιώματα νεκρών μωρών, παλαιστινιακές σημαίες, και φωνάζοντας συνθήματα.

Και στη Φιλαδέλφεια εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και απαίτησαν την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς.

Εντωμεταξύ, η κοινότητα του Ντιτρόιτ σε σοκ, παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την άγρια δολοφονία της επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής, Σαμάνθα Γουόλ, η οποία βρέθηκε νεκρή με πολλαπλές μαχαιριές έξω από το σπίτι της στη συνοικία Λαφαγιέτ Παρκ.

Στο Λονδίνο 100.000 πολίτες κατέλαβαν τους δρόμους στην μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε στην Ευρώπη υπέρ του λαού της Παλαιστίνης.

Σε Μαντσεστερ, Εδιμβούργο και Γλασκόβη πραγματοποιήθηκαν επίσης διαδηλώσεις εν μέσω προειδοποιήσεων της αστυνομίας, ότι όποιος υποστηρίξει την Χαμάς μπορεί να συλληφθεί.

Στην Ισπανία διαδηλωτές έκαψαν την ισραηλινή σημαία, ενώ οι διαδηλώσεις ήταν μαζικές τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στη Μαδρίτη.

«Δυστυχώς, στον εικοστό πρώτο αιώνα είναι οι άνθρωποι που πρέπει να μιλήσουν στο όνομα όλων αυτών των ανθρώπων που υποφέρουν και περνούν μια πολύ άσχημη περίοδο. Άνθρωποι που δεν έχουν μέρος να ζήσουν, να φάνε ή να καταφύγουν και βομβαρδίζονται και σκοτώνονται», δήλωσε άλλος διαδηλωτής.

Μία Γερμανίδα, με βαμμένες κόκκινες τις παλάμες της διαμαρτύρεται για την αιματοχυσία στη Γάζα.

«Είναι γενοκτονία αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορείς να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους. Δεν είναι δίκαιο. Δεν έχουν την ίδια δύναμη. Δεν μπορούν να πολεμήσουν το Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά η διαδηλώτρια.

Στη Φρανκφούρτη οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 1.500, ενώ εκατοντάδες βρήκαν στους δρόμους και στο Βερολίνο παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των Αρχών.

Πηγή: ieidiseis 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα