Βροχή από ρουκέτες στο Ισραήλ – Συναγερμός στο Τελ Αβίβ

Οι ρουκέτες χτυπούν το Ισραήλ τις τελευταίες δυο ώρες - όλες οι εξελίξεις

Parallaxi
βροχή-από-ρουκέτες-στο-ισραήλ-συναγ-1067704
Parallaxi

Το Ισραήλ παίρνει το χρόνο του προτού ξεκινήσει χερσαία εισβολή στη Γάζα, καθώς τα στρατεύματα θα «έπεφταν σε μια θανάσιμη παγίδα» που θα έστηνε η Χαμάς αν εισέρχονταν πολύ γρήγορα, δήλωσε κορυφαίος ισραηλινός διπλωμάτης.

Ο Εμμανουέλ Ναχσόν, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, δήλωσε ότι δεν είναι επίσης «κακό» για τις ένοπλες δυνάμεις να ενεργούν αργά λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης ομηρίας.

Η Χαμάς αιχμαλώτισε περισσότερους από 220 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων παιδιά και αλλοδαπούς, στο πλαίσιο δολοφονικής επιδρομής στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν, αλλά οι υπόλοιποι εξακολουθούν να κρατούνται.

Ο διπλωμάτης απαντούσε σε ερώτηση του Sky News σχετικά με το αν η ισραηλινή κυβέρνηση καθυστέρησε την αναμενόμενη χερσαία επίθεση στη Γάζα λόγω των ομήρων και της ανησυχίας των συμμάχων -όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο- ότι η στρατιωτική δράση του Ισραήλ θα οδηγούσε σε περιφερειακή κλιμάκωση.

Η Χαμάς είχε ετοιμάσει παγίδες στη Γάζα Ο Ναχσόν, ανώτερος αναπληρωτής γενικός διευθυντής για τη δημόσια διπλωματία στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, δήλωσε ότι η επίθεση της Χαμάς είχε σχεδιαστεί πρώτον για να τρομοκρατήσει τον ισραηλινό λαό και δεύτερον για να ωθήσει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες να σπεύσουν στρατιώτες στη Γάζα.

Αυτό θα οδηγούσε τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) «να πέσουν σε όλες τις παγίδες που είχε προετοιμάσει προσεκτικά η Χαμάς», είπε σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης στην πόλη Σντερότ, κοντά στη Γάζα.

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι αν είχαμε εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας την πρώτη, ή τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα θα πέφταμε σε θανατηφόρες παγίδες και αυτό θα σήμαινε επίσης πιθανώς πολύ σημαντικές απώλειες όσον αφορά τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Έτσι, παίρνουμε το χρόνο μας γιατί καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Καταλαβαίνουμε ότι δεν περπατάμε απλά σε ένα μέρος που είναι ένα αθώο μέρος.

Ο στρατός μας παίρνει το χρόνο που χρειάζεται. Ο στρατός μας πρέπει επίσης να προετοιμάσει τους στρατιώτες σε αυτή τη μοναδική κατάσταση».

Μια χερσαία εισβολή πλήρους κλίμακας στη Γάζα δεν ήταν «ο τρόπος που οραματιζόμασταν τις σχέσεις μας με την περιοχή», πρόσθεσε. «Γι’ αυτό πρέπει να προετοιμάσουμε τους στρατιώτες».

Συνέχισε: «Πρέπει επίσης να έχουμε τις μέγιστες δυνατές πληροφορίες για να καταλάβουμε ακριβώς τι είναι αυτό με το οποίο έχουμε να κάνουμε».

Ο Ναχσόν είπε επίσης ότι αυτές οι εκτιμήσεις σημαίνουν ότι «έχει νόημα» να αφιερώσουμε χρόνο για να είμαστε έτοιμοι, λέγοντας: «Είναι υγιής σκέψη να λέμε: «Εντάξει, ας περιμένουμε λίγο μέχρι να είμαστε 100% σίγουροι για το τι πρόκειται να κάνουμε»».

Στη συνέχεια έκανε συγκρίσεις με το χρόνο που χρειάστηκε μεταξύ των επιθέσεων της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου και της εισβολής στο Αφγανιστάν υπό αμερικανική ηγεσία για την καταδίωξη της ομάδας.

Ο διπλωμάτης επεσήμανε επίσης τον χρόνο που χρειάστηκε ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για να προετοιμαστεί για την επίθεσή του κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

«Δεν είναι κακό πράγμα να παίρνεις το χρόνο σου, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου ότι έχεις την κρίση ομηρίας που τρέχει παράλληλα», τόνισε. Ο ίδιος υποβάθμισε τις εικασίες στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης για εντάσεις μεταξύ του στρατού και του πρωθυπουργικού γραφείου σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της χερσαίας εισβολής. Ο Ναχσον πρόσθεσε: «Περιμένοντας… λαμβάνουμε τη συνεχή έγκριση και υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας… η διεθνής κοινότητα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και εμείς παίρνουμε το χρόνο μας και νομίζω ότι αυτό είναι αξιόπιστο».

Μπαράζ ρουκετών στο Ισραήλ – Ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ισραήλ καθώς έχει ξεκινήσει μια μαζική εκτόξευση ρουκετών με στόχο το Τελ Αβίβ αλλά και άλλες πόλεις σε βορρά και νότο.

Οι ρουκέτες χτυπούν το Ισραήλ τις τελευταίες δυο ώρες με όλο και μεγαλύτερη ένταση σύμφωνα με τους Times of Israel και φαίνεται πως έχουν στόχο τις πιο πολυπληθείς περιοχές της χώρας.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε πως έχει εντοπίσει 784 νεκρούς πολίτες από την στιγμή της φονικής επίθεσης της Χαμάς.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με τη δημοφιλίας του να είναι σε ελεύθερη πτώση μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση για να διαβεβαιώσει πως βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις ηγεσίες τόσο του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ όσο και του Στρατού, απαντώντας στις επικρίσεις του Τύπου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ισραηλινή κυβέρνηση διαχειρίζεται τον πόλεμο κατά της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας .

Χθες, και ενώ η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται «επικείμενη», η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα του Ισραήλ Yedioth Ahronoth δημοσίευσε δριμύ άρθρο κατά της κυβέρνησης αποκαλύπτοντας ότι μια «κρίση εμπιστοσύνης» έχει εγκατασταθεί ανάμεσα στον Νετανιάχου και την στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ.

«Έχει πλήξει σοβαρά την προσήλωση στον πόλεμο και την λήψη των αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων των επώδυνων αποφάσεων. Το Ισραήλ χρειάζεται τώρα μία αποτελεσματική, προσηλωμένη στον στόχο κυβέρνηση», έγραψε η Yedioth Ahronoth

Κάνοντας την σύγκριση με τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973, που ξεκίνησε με επίθεση από την Αίγυπτο και την Συρία και βρήκε απροετοίμαστες τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, η εφημερίδα έγραψε ότι, 50 χρόνια πριν, οι ισραηλινοί ηγέτες στάθηκαν ικανοί να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη πριν το Ισραήλ καταγάγει την τελική νίκη. «Σήμερα, το Ισραήλ κάνει διαχείριση, αλλά δεν έχει μία λειτουργική διαχείριση».

Χθες το βράδυ, το γραφείο του Νετανιάχου, μαζί με τον υπουργό Αμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία δήλωναν ότι βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία και καλούσαν τα μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν «ψευδή δημοσιεύματα που το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν την ενότητα και την ισχύ μας».

«Ανάμεσα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον υπουργό Αμυνας και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχει απόλυτη και η αμοιβαία εμπιστοσύνη και σαφής ενότητα σκοπού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Τα υπουργεία της κυβέρνησης ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το σοκ»

Ο Νετανιάχου έχει πει ότι η κυβέρνηση θα αντλήσει τα αναγκαία διδάγματα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχει αντισταθεί στην πίεση να αναλάβει την ευθύνη για τις αποτυχίες των μηχανισμών ασφαλείας που επέτρεψαν σε εκατοντάδες ένοπλα μέλη της Χαμάς να εισβάλουν στο Ισραήλ και να επιδοθούν σε σφαγές και απαγωγές στις παραμεθόριες ισραηλινές κοινότητες.

Οι επικρίσεις προς την κυβέρνηση προέρχονται και από άλλες πλευρές, όπως οι δήμαρχοι του Ισραήλ, οι οποίοι εκλήθησαν να αναλάβουν μεγάλο βάρος του έργου ανακούφισης του πληθυσμού μετά την επίθεση της Χαμάς.

«Κατανοώ ότι όλοι βρίσκονταν σε σοκ μετά από αυτό που συνέβη. Χρειάσθηκαν μία ή δύο ημέρες στον στρατό για να συνέλθει. Χρειάσθηκαν μία ή δύο ημέρες στις τοπικές αρχές για να συνέλθουν…Τα υπουργεία της κυβέρνησης ακόμα δεν έχουν συνέλθει», δήλωσε το σαββατοκύριακο ο Χαΐμ Μπίμπας, δήμαρχος της πόλης Μοντιίν και πρόεδρος της ομοσπονδίας δήμων στο Channel 12 της ισραηλινής τηλεόρασης.

Αντιδράσεις από την κίνηση της ομήρου να δώσει το χέρι στους τρομοκράτες της Χαμάς

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η κίνηση της Ισραηλινής ομήρου να δώσει το χέρι της σε έναν από τους τρομοκράτες της Χαμάς κατά την απελευθέρωσή της.

Τα πλάνα κάνουν το γύρο του κόσμου και έχουν προκαλέσει μεγάλο σάλο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν διστάζουν να σχολιάσουν την πράξη της ηλικιωμένης Ισραηλινής, με τις αναρτήσεις στα social media να είναι πολλές και οι αντιδράσεις μεγάλες.

Η Ισραηλινή αρχικά είπε ότι χτυπήθηκε από τη Χαμάς κατά τη μεταφορά της στη Γάζα, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για καλή μεταχείριση από τους τρομοκράτες.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο σύζυγοι των γυναικών που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς το βράδυ της Δευτέρας εξακολουθούν να είναι όμηροι μαζί με άλλους 220 ανθρώπους.

Η Λίφσιτς φέρεται να γύρισε και να είπε «shalom» που σημαίνει ειρήνη, καθώς έβγαιναν από τη Γάζα.

«Πέρασα από κόλαση, δεν πιστεύαμε ούτε ξέραμε ότι θα φθάναμε σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε στους δημοσιογράφους, καθισμένη σε αναπηρική καρέκλα έξω από το νοσοκομείο του Τελ Αβίβ όπου μεταφέρθηκε μετά την απελευθέρωσή της.

Με αδύναμη όψη, η Λίφσιτς είπε πως την έβαλαν πάνω σε μοτοσικλέτα και την μετέφεραν από το κιμπούτς της στη γειτονική Γάζα.

«Όταν ήμουν πάνω στη μοτοσικλέτα, το κεφάλι μου ήταν στην μία πλευρά και το υπόλοιπο κορμί μου στην άλλη πλευρά. Οι νεαροί με χτύπησαν στον δρόμο. Δεν μου έσπασαν τα πλευρά, αλλά πονούσα και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω».

Από τότε που έφθασε στη Γάζα, είπε πως οι απαγωγείς της την οδήγησαν μέσα σε σήραγγες, τις οποίες συνέκρινε με ιστό της αράχνης, και τη μεταχειρίστηκαν καλά.

Χαμάς: Καλεί τις αραβικές χώρες και τον ΟΗΕ «να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ»

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, κάλεσε σήμερα τις ισλαμικές και αραβικές χώρες, καθώς επίσης και τα Ηνωμένα Έθνη, να προσπαθήσουν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό σήμερατο στέλεχος της Χαμάς ζήτησε επίσης από τις αραβικές χώρες να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Ισραήλ ή να σταματήσουν τη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεών τους.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Γάζα, ο Χαμντάν ζήτησε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι ώστε να περάσουν στον θύλακα καύσιμα και ειδικά μηχανήματα για την απομάκρυνση των ερειπίων.

Από τη Ραμάλα, η υπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής Μάι αλ Κάιλα είπε ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας επειδή δεν έχουν πλέον καύσιμα για να λειτουργήσουν τις γεννήτριές τους.

Η Αλ Κάιλα τόνισε ότι είναι κατεπείγουσα ανάγκη να ανοίξει ένας ασφαλής διάδρομος ώστε να μεταφερθούν οι τραυματίες και οι ασθενείς για νοσηλεία σε αιγυπτιακά νοσοκομεία.

Washington Post: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδιο για μαζικές εκκενώσεις Αμερικανών πολιτών εάν κλιμακωθεί ο πόλεμος στη Γάζα

Ηκυβέρνηση Μπάιντεν προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εκκένωσης εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών πολιτών από τη Μέση Ανατολή, εάν η ο πόλεμος στη Γάζα δεν μπορεί να περιοριστεί, αναφέρει η Washington Post.

To σενάριο μιας τέτοιας επιχείρησης τίθεται επί τάπητος καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις, με τη βοήθεια εξοπλισμού και στρατιωτικών συμβούλων των ΗΠΑ, προετοιμάζονται για μια επικίνδυνη χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, υπάρχει αυξημένη ανησυχία για τους Αμερικανούς που ζουν στο Ισραήλ και τον γειτονικό Λίβανο καθώς μια εκκένωση αυτού του μεγέθους θεωρείται το χειρότερο σενάριο και άλλες λύσεις θεωρούνται πιο πιθανές.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «θα ήταν ανεύθυνο να μην έχουμε ένα σχέδιο για τα πάντα».

Η κυβέρνηση, παρά τη σθεναρή δημόσια υποστήριξή της προς το Ισραήλ, ανησυχεί βαθύτατα από την προοπτική κλιμάκωσης και τις τελευταίες ημέρες έχει στρέψει την προσοχή της εν μέρει στην περίπλοκη επιμελητεία της απότομης μετακίνησης μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Υπήρχαν περίπου 600.000 Αμερικανοί πολίτες στο Ισραήλ και άλλοι 86.000 πιστεύεται ότι βρίσκονταν στον Λίβανο όταν επιτέθηκε η Χαμάς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ανησυχία στον Λίβανο αφορά κυρίως τη Χεζμπολάχ, ένα πολιτικό κόμμα και μια μαχητική ομάδα που, μαζί με τους συμμάχους της, ελέγχει επί του παρόντος τον μεγαλύτερο αριθμό κοινοβουλευτικών εδρών. Μπήκε στο κοινοβούλιο το 1992. Έχει δεχτεί εδώ και καιρό εκπαίδευση και όπλα από το Ιράν, προκαλώντας ανησυχίες ότι θα μπορούσε να επιτεθεί στο Ισραήλ από το βορρά, δημιουργώντας έναν πόλεμο δύο μετώπων που θα διασπάσει τις ισραηλινές δυνάμεις. Ήδη, έχουν σημειωθεί αψιμαχίες στα κοινά τους σύνορα.

Οργή στο Ισραήλ: «Βράζουν» με τη συνέντευξη Τύπου της 85χρονης ομήρου για την «καλή μεταχείριση» από τη Χαμάς

Οργισμένες αντιδράσεις στο Ισραήλ έχει προκαλέσει η συνέντευξη Τύπου που έδωσε η 85χρονη Γιοτσεβέντ Λίφσιτζ, η οποία απελευθερώθηκε από τη Χαμάς μετά από 16 ημέρες ομηρίας τη Δευτέρα (23/10) μαζί με την 80χρονη Νούριτ Γιτζάκ.

Η 85χρονη γυναίκα διακρίνεται στο βίντεο της απελευθέρωσής της που έδωσε στη δημοσιότητα η παλαιστινιακή οργάνωση να ανταλλάσσει χειραψία με έναν από τους μαχητές της Χαμάς και να του λέει: «Shalom», το οποίο στα εβραϊκά σημαίνει «γεια» ή και «αντίο».

Όταν ρωτήθηκε γιατί έσφιξε το χέρι του τρομοκράτη της Χαμάς σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Τελ Αβίβ στο οποίο αναρρώνει αυτή τη στιγμή, είπε: «Επειδή μας φέρθηκαν πολύ καλά».

Σύμφωνα με την 85χρονη ένας γιατρός την επισκέφθηκε όσο την κρατούσε η Χαμάς, για να ελέγξει την κατάστασή της. «Φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια», είπε.

Από τη μεριά της, η κόρη της, Σάρον Λίφσιτζ, δήλωσε εκ μέρους της μητέρας της: «Η μαμά μου λέει ότι ήταν πολύ ευγενικοί μαζί τους και φρόντιζαν για όλες τις ανάγκες τους».

«Όταν έφτασε για πρώτη φορά, οι μαχητές της είπαν ότι είναι μουσουλμάνοι και δεν θα τους κάνουν κακό».

Ακόμα προσέθεσε ότι «φρόντισαν» για τις ανάγκες της. «Φρόντισαν να τρώνε το ίδιο φαγητό με εμάς, λευκό τυρί και αγγούρια», πρόσθεσε.

Σκληροί ισχυρισμοί στην κυβέρνηση κατά του νοσοκομείου

Η συνέντευξη Τύπου της 85χρονης ομήρου έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους αξιωματούχους του Ισραήλ και μάλιστα διατυπωθήκαν σκληροί ισχυρισμοί στην κυβέρνηση κατά του νοσοκομείου Ichilov που επέτρεψε τη διεξαγωγή της συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με πολιτικές πηγές, αξιωματούχοι του πρωθυπουργικού γραφείου πήγαν επίσης στο νοσοκομείο λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου και ζήτησαν να μην ειπωθεί ότι η Χαμάς φρόντισε καλά τους απελευθερωμένους αιχμαλώτους.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του Ιτσίλοφ, Άβι Σόχαν, ισχυρίστηκε ότι «κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος ή αξιωματούχος ασφαλείας δεν με ενημέρωσε ή μου έδωσε διαδικασίες σχετικά με τη συμπεριφορά των μέσων ενημέρωσης μπροστά στους απαχθέντες που επέστρεψαν από την αιχμαλωσία».

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί ειδικοί σε θέματα δημοσίων σχέσεων χαρακτηρίζουν «λάθος» την απόφαση να τοποθετηθεί ο Λίφσιτζ μπροστά στις κάμερες. Ο σταθμός σημειώνει ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα την ευγένεια της Χαμάς που φρόντισε για τις ανάγκες της ομήρου.

«Νίκη προπαγάνδας για τη Χαμάς»

O αρθρογράφος στους Israel Hayom, Έντι Ροτστάιν χαρακτήρισε τη συνέντευξη «νίκη προπαγάνδας για τη Χαμάς».

«Τι γενναία και φωτισμένη γυναίκα, από αυτές που νομίζαμε ότι δεν φτιάχνουν πια στο Ισραήλ, και τι αδέξιος χειρισμός του γεγονότος», έγραψε χαρακτηριστικά. «Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στις δημόσιες σχέσεις για να ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις μια τέτοια συνέντευξη Τύπου ζωντανά στην τηλεόραση».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δήλωση της 85χρονης «θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter), η δημοσιογράφος του Καναλιού 12, Ντάφνα Λιέλ, η οποία προσέθεσε ότι οι περιγραφές της ήταν ακόμα αρκετά σοκαριστικές. «Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να καταλάβει ότι η ιατρική φροντίδα που της δόθηκε είχε ως στόχο να κρατήσουν ζωντανό το διαπραγματευτικό τους χαρτί και όχι από την καλοσύνη της καρδιάς τους».

«Καταστροφή»

Η Ντάνα Βάις του καναλιού χαρακτηρίζει τη συνέντευξη Τύπου «καταστροφή», σημειώνοντας την έλλειψη κρατικής παρέμβασης στη διαχείριση των εμφανίσεών της.

Η Ταλ Σνάϊντερ του ToI έβαλε στο στόχαστρο τον εκπρόσωπο του νοσοκομείου, ο οποίος έβαλε τη Λίφσιτζ μπροστά στις κάμερες και όχι μόνο τα μέλη της οικογένειάς της και στη συνέχεια καυχιόταν για την ικανότητά του να πετύχει κάτι τέτοιο στο Instagram.

«Από επαγγελματική άποψη, αυτό είναι ντροπή για το νοσοκομείο», σημείωσε στο X.

Κριτική στην αποτυχία της κυβέρνησης να τους προστατέψει

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η 85χρονη καταδίκασε επίσης την έλλειψη ετοιμότητας του ισραηλινού στρατού για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «δύο δισεκατομμύρια» σέκελ είχαν δαπανηθεί για συστήματα ασφαλείας που δεν λειτούργησαν.

Όπως είπε ο δαπανηρός φράχτης ασφαλείας που προορίζεται να κρατήσει τους μαχητές έξω από το Ισραήλ, «δεν βοήθησε καθόλου».

Πρόσθεσε ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τις προειδοποιήσεις για πιθανή εισβολή της Χαμάς πριν συμβεί και πως η παλαιστινιακή οργάνωση είχε κάψει χωράφια και είχε εξαπολύσει σφοδρούς βομβαρδισμούς πριν οι μαχητές της διασχίσουν τα σύνορα Ισραήλ-Γάζας.

Επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση για τις αποτυχίες της κατά την προετοιμασία της επίθεσης. «Ήμασταν ο αποδιοπομπαίος τράγος της κυβέρνησης, μας εγκατέλειψαν. Περάσαμε την κόλαση», υπογράμμισε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα