Επικαιρότητα

Ο δήμος Καλαμαριάς ερευνά τη διοργάνωση τοπικού δημοψηφίσματος για τη μαρίνα Αρετσούς

Ποιοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση;

Parallaxi
ο-δήμος-καλαμαριάς-ερευνά-τη-διοργάνω-722608
Parallaxi

Μέσω τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της Μαρίνας Αρετσούς μεταξύ άλλων στο 11ο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης προσκλήθηκε και παρέστη στη συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε η υπάλληλος του Δήμου κ. Π. Τσαούση, η οποία ορίσθηκε ειδική γραμματέας με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: 33888/18.09.2019 Απόφαση Δημάρχου.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης έστειλε επιστολή, η οποία και διαβάστηκε στη συνεδρίαση.

Επίσης παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση:

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Παρασκευή Πατουλίδου.

Οι Βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης κ. κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Σιμόπουλος Ευστράτιος, Ευθυμίου Άννα, Κούβελας Δημήτριος, Νοτοπούλου Αικατερίνη, Αμανατίδης Ιωάννης, Γιαννούλης Χρήστος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Καστανίδης Χαράλαμπος, Φάμελλος Σωκράτης, Αρβανιτίδης Γεώργιος, Στολτίδης Λεωνίδας.

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΜΕΡΑ 25 κα. Αδάμου Κωνταντίνα έστειλε επιστολή, η οποία και διαβάστηκε στη συνεδρίαση.

Ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Ελληνικής Λύσης κ. Κομνηνός Γεώργιος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ 25 κ. Κριθαρίδης Μιχάλης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΣ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λαμτζίδης Εμμανουήλ.

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Τσακούμης Γεώργιος.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Φωτογραφίας «Χρήστος  Καλεμκερής» κ. Καλεμκερής Παύλος.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κρήνης «Μπουμπουλίνα» κ. Καργάκης Στέφανος.

Η κα. Ελευθεριάδου Έλενα από το Σύλλογο Γυναικών Καλαμαριάς.

Το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

1. Να ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ και όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Τουρισμού , Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εσωτερικών, Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης και Γραφείο Πρωθυπουργού) την απόσυρση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος (αριθ. 22/01/2021 με ΑΔΑ 21PROC008058647 2021-01-27 ) για την αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμαριάς.

2. Να μην εκδοθεί προεδρικό διάταγμα με την ΣΜΠΕ έτσι όπως αυτή τέθηκε στη διαβούλευση και χωρίς να ληφθούν ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ υπόψη οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας, έτσι όπως καταγράφηκαν στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 122/18-05-2020 και 39/22-02-2021.

3. Να χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα, όπως ήδη έχει αποφασιστεί με την 62/2021 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να μην προχωρήσει κανένας διαγωνισμός πρόσκληση ενδιαφέροντος ή άλλη διαδικασία εις βάρος του τόπου και των συνδημοτών μας. Η άποψη της τοπικής κοινωνίας είναι γνωστή και επιπλέον θα αποτυπωθεί με τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, του οποίου τη διοργάνωση ήδη διερευνούμε.

4. Να κοινοποιηθεί η απόφαση αυτής της ιστορικής συνεδρίασης σε όλους τους παρόντες (Υπουργούς, Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ.λ.π.), ώστε να γίνει κοινή παράσταση στον Υπουργό Οικονομικών, Γραφείο Πρωθυπουργού και όπου άλλου κρίνεται απαραίτητο.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση του ΔΣ εδώ.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα