Top

Δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη και αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε αναλυτικά που και πότε θα διεξαχθούν

Parallaxi
δωρεάν-rapid-test-στη-θεσσαλονίκη-και-αυτή-την-712377
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε διαφορετικούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δήμων:

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα:

– Τη Δευτέρα 14 και την Τετάρτη 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν drive through tests (μέσα από το αυτοκίνητο), στην περιοχή του Άλσους του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο της Θέρμης προς Πανόραμα, στην έξοδο προς Χαριλάου. Οι ώρες διενέργειας των τεστ θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.

-Την Τρίτη 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν rapid test στο Πλαγιάρι, στο κτίριο του ΚΑΠΗ.

-Την Πέμπτη 17 Ιουνίου rapid test θα γίνουν στην Καρδία, στο κτίριο της Κοινότητας.

-Την Παρασκευή 18 Ιουνίου έλεγχοι θα γίνουν στα Βασιλικά, στο κτίριο της Κοινότητας.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

Δήμος Καλαμαριάς

Εδώ και μήνες ο Δήμος Καλαμαριάς στέκεται στο πλευρό των πολιτών, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας. Ξεκινώντας με διήμερα ή τριήμερα rapid test μέσω drive through, κατάφερε να καθιερώσει δωρεάν ελέγχους και μάλιστα στην καρδιά της Καλαμαριάς.

Έτσι λοιπόν και αυτήν την εβδομάδα, από Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Ιουνίου, από τις 10:00π.μ έως τις 2:45 μ.μ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, θα διενεργεί μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης covid19 (rapid tests), στην Πλατεία Δημαρχείου, στο κέντρο της Καλαμαριάς

Έρευνα: Πόσο θα επηρεάσει η πανδημία τους γάμους στην Ελλάδα;

Δήμος Παύλου Μελά

Ο ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνουν νέα δωρεάν rapid test για Covid -19 σε πεζούς, στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει 2 νέες προγραμματισμένες δράσεις

➢ Τρίτη 15/6: παλιό Δημαρχείο Πολίχνης

➢ Τετάρτη 16/6: πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο

Ώρες 10.00-15.00

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests).

Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία. Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

Δευτέρα 14 Ιουνίου & Τρίτη 15 Ιουνίου στην Πυλαία, επί της οδού Προφήτη Ηλία έμπροσθεν Δημαρχείου Πυλαίας

Τετάρτη 16 Ιουνίου στο Πανόραμα, πλατεία Δημαρχείου έμπροσθεν ΚΕΠ Πανοράματος

Πέμπτη 17 Ιουνίου στο Φίλυρο, έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Φιλύρου

Παρασκευή 18 Ιουνίου στο Ασβεστοχώρι, Πάρκο Ασβεστοχωρίου έναντι πρώην Δημαρχείου Ασβεστοχωρίου, επί της οδού Δημοκρατίας

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας, κρατάμε αποστάσεις φοράμε μάσκα.

ΕΡΕΥΝΑ: Ποια διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για σοβαρή covid-19

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα