Έκλεισε η Μαραθώνος-Διαρκή μηνύματα εκκενώσεων

Μήνυμα από το 112 εστάλη για την αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι.

Parallaxi
έκλεισε-η-μαραθώνος-διαρκή-μηνύματα-ε-900138
Parallaxi

Μήνυμα από το 112 εστάλη για την αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι. Ο δρόμος είναι κλειστός λόγω της πυρκαγιάς

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από τις 5.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .Τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς διακομίσθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο 251 γενικό νοσοκομείο αεροπορίας

Πέντε πολίτες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία: 1 με ελαφρύ έγκαυμα στο Γεννηματάς, 3 στον Ερυθρό Σταυρό και 1 στο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΑΒ στη διάρκεια της νύχτας έγινε:

-Εκκένωση από κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αρήτη στον Γέρακα. Φιλοξενούσε 46 άτομα.

-Εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων Η Χαρά στην Παλλήνη. Φιλοξενούσε 57 άτομα.

Εκκένωση από Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Εφέστια, στον Γέρακα. Φιλοξενούσε 44 άτομα

Αγωνία για τις κρίσιμες υποδομές ενέργειας και μεταφορών, καθώς και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή της Ανθούσας (ΔΕΠΑ, σταθμός λεωφορείων, ΒΙΑΝΕΞ, Praktiker κ.α.) οι οποίες έχουν διασφαλιστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις γιατί έχουν και εύφλεκτα υλικά.

Συγκεκριμένα, την είδηση μετέφερε μέσα από το MEGA η δημοσιογράφος, Χριστίνα Ματθαίου, η οποία έκανε λόγο για άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στο λόφο Παλλήνης.

Διαβάστε επίσης: Η φωτιά κλείνει δρόμους διαφυγής των κατοίκων – Εκτροπές κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος Όπως τόνισε η ίδια, δύο σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και υπάρχουν πέντε άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία πυροσβεστικά οχήματα μεταβαίνουν εσπευσμένα στο σημείο.

Νωρίτερα η κ. Ματθαίου είχε αναφέρει πως υπήρχαν κάτοικοι που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

«Η φωτιά μάς έχει περικυκλώσει. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Φεύγουμε τώρα όλοι με τα αυτοκίνητά μας και εκκενώνουμε την περιοχή», ανέφερε σχετικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα