Top

Εξαδάκτυλος: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στους εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις  της πανδημίας στην Ελλάδα.

Parallaxi
εξαδάκτυλος-υποχρεωτικότητα-εμβολι-761344
Parallaxi
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις  της πανδημίας στην Ελλάδα

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στην τρίτη δόση εμβολίου αλλά και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Οι μετρήσεις δείχνουν πως η κυτταρική ανοσία ακολουθεί τα αντισώματα άρα η τρίτη δόση είναι απαραίτητη σε όσους έχει μειωθεί η ανοσία καθώς και στους υγειονομικούς που είχαν εμβολιαστεί πρώτοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει καθυστερήσει η τρίτη δόση»

Παράλληλα, σημείωσε πως έχει ήδη καθυστερήσει η τρίτη δόση καθώς το 8μηνο εξαντλείται, ενώ ήδη έχει εξαντληθεί το εξάμηνο. «Όταν έχεις μια χαμηλή άμυνα, θα ήταν καλό να το κάνεις», τόνισε ο ίδιος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι σημαντική η μίξη εμβολίων, καθώς «έχουμε το ίδιο καλή ανοσία, ίσως και ισχυρότερη».

«Τα βρέφη μεταδίδουν τη νόσο»

Σε ερώτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αποκρίθηκε: «Δεν είναι μέσο εκβιασμού και δεν πρέπει να το βλέπει έτσι κανείς. Έχει να κάνει με τον κίνδυνο που διατρέχει ένας ανεμβολίαστος καθώς και με τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται αυτός που έρχεται σε επαφή μαζί του».

«Ίσως θα έπρεπε να δούμε την υποχρεωτικότητα να επεκτείνεται στους ανθρώπους που εργάζονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς διότι τα νήπια και τα βρέφη δεν εμβολιάζονται αλλά μεταδίδουν τη νόσο στο περιβάλλον και την οικογένειά τους. Όπως είναι για τους ηλικιωμένους, το ίδιο να ισχύει και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς», κατέληξε.

Αρνητές γονείς απειλούν εκπαιδευτικούς με πρόστιμα και εξώδικα

Μετά το περιστατικό σε γυμνάσιο στα Καμίνια με μητέρα μαθητή, αξιωματικό του Λιμενικού που έκανε μήνυση σε τρεις καθηγητές επειδή δεν έκαναν δεκτό στο σχολείο το παιδί της χωρίς μάσκα και self test, άλλη μία μητέρα ακολούθησε το παράδειγμα της.

Πρόκειται για καθηγήτρια αποσπασμένη σε φορέα της Σύρου, που έσπευσε κι εκείνη έξαλλη στο σχολείο των παιδιών της να ζητήσει το λόγο από τους εκπαιδευτικούς που δεν επέτρεπαν την είσοδο τους στο σχολείο, χωρίς μάσκα και χωρίς βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ. Και σε αυτή την περίπτωση, ο διευθυντής του σχολείου οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η συνάδελφός του.

Τα περιστατικά χαρακτηρίζονται μεμονωμένα από την εκπαιδευτική κοινότητα ωστόσο καθημερινά ξεφυτρώνουν ανάλογες αντιδράσεις και εξώδικα γονέων σε σχολεία με τα οποία φθάνουν να απειλούν τους εκπαιδευτικούς ακόμη και με φυλάκιση και πρόστιμα από 50.000 ως 500.000 ευρώ αν εφαρμόσουν το νόμο.

Σε ένα από αυτά υπογράφοντας ως «τοπική επιτροπή συνδιαχειριστών Ελλήνων αυτόχθονων ιθαγενών», γνωστοποιούν σε σχολείο τις χρηματικές διεκδικήσεις τους αν οι λειτουργοί της εκπαίδευσης επιβάλουν τη χρήση της μάσκας και των τεστ, ενώ δεν παραλείπουν στο ίδιο έγγραφο να ξεπεράσουν και τα πιο ακραία σενάρια συνωμοσιολογίας προειδοποιώντας για τις συνέπειες αν προχωρήσουν και σε αφαίρεση οργάνων μέσα στα σχολεία.

Με πανομοιότυπα νομικά έγγραφα στα χέρια γονείς που αρνούνται πως υπάρχει πανδημία προσέρχονται στα σχολεία και απαιτούν από καθηγητές και δασκάλους των παιδιών τους να μην εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων μας.

Η υπουργός Παιδείας, δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει στήριξη των εκπαιδευτικών που έρχονται αντιμέτωποι με αντιδράσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ έχουν ήδη δοθεί σχετικές οδηγίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ζέρβας: Αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες – Να είμαστε προσεκτικοί

Κορονοϊός: Ανεμβολίαστοι και οι 54 νεκροί της τελευταίας εβδομάδας στη Βόρεια Ελλάδα

Την ώρα που η εμβολιαστική εκστρατεία με στόχο το χτίσιμο του τείχους ανοσίας δείχνει να κολλάει στην απροθυμία αρκετών πολιτών να εμβολιαστούν, η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, στέλνει όλο και περισσότερους ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ ή ακόμα και στο θάνατο.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας σε 14 νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, και οι 54 άνθ,ρωποι που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στα νοσοκομεία, μεταξύ 12 και 19 Σεπτεμβρίου, ήταν όλοι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, στις ΜΕΘ των νοσοκομείων βρίσκονται 51 ασθενείς εκ των οποίων οι 49 (ποσοστό 96,1%) είναι ανεμβολίαστοι.

Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται με κορονοϊό 221 ασθενείς, εκ των οποίων οι 180 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ανησυχητικά τα δεδομένα στη Β. Ελλάδα

Προβληματισμένος, εμφανίστηκε πρόσφατα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, για την πορεία της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Αρχικά, ο κ. Γώγος ρωτήθηκε για τους αντιεμβολιαστές και είπε πως υπάρχουν θύλακες παντού και πως σε κάποιους θρησκευόμενους ανθρώπους το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποί τους. Από την άλλη, υπογράμμισε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλησίας, που στηρίζει τους εμβολιασμούς. Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, σημείωσε ότι αυτήν την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον άφορα στις απλές εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, ωστόσο τόνισε ότι «έχουμε αρκετούς θανάτους».

Ακόμη, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση. Όπως είπε, η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%. Εκτίμησε ακόμη ότι τα νούμερα μπορούν να ελεγχθούν και ότι το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει.

Πηγή: In.gr, Mega, Ethnos

ΕΟΔΥ: Πάνω από 2.100 νέα κρούσματα – Μικρή πτώση στους διασωληνωμένους – 39 θάνατοι

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα