Top

Ενδεχομένως και απόψε ρωσική επίθεση στο Κίεβο

Τι αποκαλύπτει αμερικανικό think tank.

Parallaxi
ενδεχομένως-και-απόψε-ρωσική-επίθεση-891156
Parallaxi

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο ακόμη και απόψε δείχνει το κορυφαίο αμερικάνικο στρατιωτικό thinktank, του Ινστιτούτου Πολεμικών Μελετών.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα ανατολικά, βορειοδυτικά και δυτικά προάστια της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Η εκτίμηση μάλιστα υποδηλώνει ότι η επίθεση θα πραγματοποιηθεί «τις επόμενες 24-96 ώρες».

Νωρίς για να εκτιμηθεί η έκβαση μίας τέτοιας επίθεσης

«Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν προμήθειες και ενισχύσεις, καθώς και διεξάγουν επιθέσεις  με πυροβολικά και πυραύλους για να αποδυναμώσουν τις άμυνες και να εκφοβίσουν τους υπερασπιστές πριν από μια τέτοια επίθεση», αναφέρει.

«Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η πιθανή αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε ρωσικής εισβολής στο Κίεβο», αναφέρει το Ινστιτούτο.

«Εάν τα ρωσικά στρατεύματα ήταν σε θέση να ανεφοδιαστούν, να αναδιοργανωθούν και να σχεδιάσουν σκόπιμες και συντονισμένες ταυτόχρονες επιχειρήσεις κατά μήκος των διαφόρων αξόνων προέλασης γύρω και μέσα στην πρωτεύουσα, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτή την επιχείρηση από ό,τι σε προηγούμενες επιχειρήσεις», επισημαίνεται στην ανάλυση.

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοινώνει σήμερα ο Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σήμερα εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές του ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Η απόφαση ήταν να ληφθεί από κοινού με την ΕΕ αλλά όπως δήλωσε ο γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη ακόμα ενεργειακά για κάτι τέτοιο.

Το εμπάργκο θα περιλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 17:45 ώρα Ελλάδος.

Ο Λευκός Οίκος πιθανόν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και εργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους συμμάχους για το θέμα αυτό, δήλωσε και ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Κρις Κουνς.

Πηγές: in.gr / newsit.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα