Έντονος προβληματισμός στην εστίαση για τους νέους περιορισμούς
«Ο κλάδος είναι σε μίνι lockdown» τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
«Ο κλάδος είναι έτοιμος να εφαρμόσει τους περιορισμούς. Το πρόβλημα είναι ότι οι περιορισμοί που ισχύουν από σήμερα δημιουργούν πρόβλημα οικονομικό και βιωσιμότητας του κλάδου, ανέφερε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς.
Έχοντας όπως είπε χάσει το 50% των πελατών «ο κλάδος είναι σε μίνι lockdown». Πρόσθεσε ότι επιπλέον πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι δεν είναι, στο σύνολό του, εμβολιασμένο το προσωπικό στην εστίαση.
Ο κίνδυνος να κλείσει επιχείρηση λόγω καραντίνας επειδή κάποιος μετέφερε τον κορονοϊό, παραμένει, είπε χαρακτηριστικά.
Στόχος είναι ο μαζικός εμβολιασμός και η αποφυγή lockdown σαν το προηγούμενο, τόνισε επίσης ο κ. Καββαθάς υπενθυμίζοντας ότι αίτημα του κλάδου είναι η αποπληρωμή να αναβληθεί για μετά την 1/1 2023.