Top

Επτά νεκροί από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε χωριό του Κιέβου

Mεταξύ των οποίων και δύο παιδιά - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Parallaxi
επτά-νεκροί-από-ρωσικό-αεροπορικό-πλή-891080
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε μια κατοικημένη περιοχή στα περίχωρα του Κιέβου, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, χτυπήθηκε το χωριό Μαρχαλίφκα, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τα νοτιοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Επίθεση και στο Ίρπιν

Το BBC απομακρύνει τους δημοσιογράφους του από τη Ρωσία

Το BBC αναστέλλει προσωρινά την εργασία όλων των δημοσιογράφων και του προσωπικού του στη Ρωσία , μετά την απόφαση της Μόσχας να μπλοκάρει το βρετανικό δίκτυο στη χώρα. Θυμίζουμε πως το ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιβάλλει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για σκόπιμη διάδοση “ψευδών” ειδήσεων σχετικά με τον στρατό.

Ιάπωνας ΥΠΕΞ: Η G7 θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν δεν υπάρξει εκεχειρία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο προηγμένων οικονομιών συμφώνησαν σήμερα να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν η Μόσχα δεν σταματήσει να επιτίθεται στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Γιοσιμάσα Χαγιάσι.

“Καλέσαμε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την επίθεσή της στην Ουκρανία, η οποία έχει βλάψει ακόμη και απλούς πολίτες, και να αποσύρει τις δυνάμεις της”, δήλωσε ο Χαγιάσι στους δημοσιογράφους.

“Συμφωνήσαμε, ως G7, να επιβάλουμε πρόσθετες, αυστηρές κυρώσεις εάν η Ρωσία δεν σταματήσει την επίθεσή της”.

Ο Χαγιάσι συμμετείχε στη συνεδρίαση της G7, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ζελένσκι: Κυρώσεις στο πυρηνικό κράτος τρομοκράτη – Επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων

Αυστρία: Νέες κυρώσεις της ΕΕ ενδέχεται να πλήξουν την ρωσική οικονομία

Πρόσθετες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να στοχεύσουν την οικονομία της Ρωσίας, τον χρηματοπιστωτικό της τομέα και περισσότερους ολιγάρχες, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

«Μπορούμε να σφίξουμε τη βίδα των κυρώσεων, αν χρειαστεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για μια συνάντηση με τους ομολόγους του στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πότε η ΕΕ θα αποφασίσει για τα μέτρα αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ / newsit.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα