Ελλάδα

Εστίαση: Πώς θα εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι στους μικτούς χώρους

Τι είπε ο Γεωργαντάς.

Parallaxi
εστίαση-πώς-θα-εισέρχονται-οι-ανεμβολ-598802
Parallaxi

εστιαση τραπεζοκαθισματα (8)

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να μπαίνουν οι πολίτες στους αμιγώς για εμβολιασμένους χώρους ψυχαγωγίας όσο και στους μικτούς, περιέγραψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο καταστηματάρχης δεν θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών

Οπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, καταστηματάρχης δε θα βλέπει τα στοιχεία των πολιτών, απλώς θα σκανάρει το QR που φέρουν τα πιστοποιητικά.  «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει. Στα μικτά μαγαζιά θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid τεστ γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR  κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Όσον αφορά στην πορεία των ραντεβού μετά την ανακοίνωση των προνομίων, σημείωσε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα σε όλες τις κατηγορίες και όχι μόνο στους νέους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα