Ελλάδα

Φοιτητικές εκλογές σήμερα στα Πανεπιστήμια με αλληλοκατηγορίες και (ξανά) διπλά αποτελέσματα

Ξεκίνησε η διαδικασία

Parallaxi
φοιτητικές-εκλογές-σήμερα-στα-πανεπι-1005553
Parallaxi

Από το πρωί της Τετάρτης, 10 Μαΐου, στις 7:00 έχουν στηθεί οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές 2023 στα Πανεπιστήμια της χώρας. Ως είθισται, οι φοιτητές θα μπορούν να ψηφίζουν έως και τις 19:00 το βράδυ

Οι φοιτητικές εκλογές διεξάγονται σε τεταμένο κλίμα αφού προηγήθηκαν σοβαρές αλληλοκατηγορίες μεταξύ των παρατάξεων για διπλές κάλπες και νοθεία, μη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας, καταγγελίες για ύποπτες περιπτώσεις εξαγοράς της ψήφου φοιτητών και συνθήματα,

Οι φοιτητικές εκλογές αναμένεται να αναδείξουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Υπενθυμίζεται ότι (σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις και ανακοινώσεις πανεπιστημίων) την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα καθώς οι φοιτητές καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για μπορέσει να ψηφίσει ένας φοιτητής ή φοιτήτρια στην ψηφοφορία πρέπει να έχει μαζί του και να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Η ψήφος οποιουδήποτε φοιτητή ή φοιτήτριας με επίδειξη ΠΑΣΟ ή φοιτητικής ταυτότητας μόνο απαγορεύεται.

Φοιτητής χωρίς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπεται να λάβει μέρος στη διαδικασία με βεβαίωση από την γραμματεία του τμήματος μετά από έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Για μια ακόμα χρονιά οι παρατάξεις αναμένεται να βγάλουν τα δικά τους αποτελέσματα…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα