Ελλάδα

Φωτιά Ηλεία: Εκκένωση τριών οικισμών

Που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα

Parallaxi
φωτιά-ηλεία-εκκένωση-τριών-οικισμών-797353
Parallaxi

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 για εκκένωση των οικισμών Βίλλια, Τσαπαρέικα και Νεμούτα Ηλείας, καθώς η μεγάλη φωτιά που καίει στην περιοχή, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στα Βίλλια, Τσαπαρέικα ή Νεμούτα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αχλαδινή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα

«Στην περιοχή του Λάλα βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το συγκεκριμένο μέτωπο κινείται από την περιοχή του Λάλα προς τη γειτονική περιοχή της Νεμούτας και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά διπλανή περιοχή με παρθένα βλάστηση».

Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχουν εστίες φωτιάς στην περιοχή Μιράκα, αλλά οι φλόγες δεν έχουν κατεύθυνση προς τη γειτονική Αρχαία Ολυμπία, ενώ υπάρχουν και άλλες μικρές εστίες στα περιοχές Χελιδόνι και Κρυονέρι».

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι «υπάρχουν εστίες στις περιοχές Κολίρι και Λαμπέτι, του Δήμου Πύργου», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα συγκεκριμένα σημεία αντιμετωπίζουν άμεσα τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Πυροσβεστικό όχημα ανετράπη στην περιοχή Κολίρι στην Ηλεία, όπου μαίνεται η φωτιά.

Οπως αναφέρει το patrisnews, το πυροσβεστικό όχημα με δύο επιβαίνοντες επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς Κολίρι, όταν τούμπαρε.

Φωτογραφίες: Τούμπαρε πυροσβεστικό όχημα στο Κολίρι Από το ατύχημα ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Φωτογραφία: patrisnews

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ileia-toympare-pyrosbestiko-ohima-sto-koliri

Με πληροφορίες από ethnos.gr / ilialive.gr

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα