Ελλάδα

ΓΑΔΑ: Έρευνα για τον γερανό της ΕΛΑΣ στην Ακαδημίας

Μετά το σάλο αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει τα σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Parallaxi
γαδα-έρευνα-για-τον-γερανό-της-ελασ-στη-985224
Parallaxi

Έρευνα για το περιστατικό με το γερανοφόρο όχημα της ΕΛΑΣ στην οδό Ακαδημίας διεξάγει η ΓΑΔΑ όπως έγινε γνωστό και μετά το σάλο αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει τα σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα διεξάγεται μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οδηγός του γερανού έκανε αυτόν τον επικίνδυνο ελιγμό θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα διερχόμενων πολιτών.

Αστυνομικές πηγές

Αστυνομικές πηγές διευκρίνιζαν ότι ο συγκεκριμένος γερανός στις 13.45 που καταγράφεται το περιστατικό, κατευθυνόταν στο σημείο που λίγο νωρίτερα είχαν σπάσει το όχημα της αστυνομικής  συνοδείας της πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη στην οδό Ακαδημίας στο ύψος της Βουκουρεστίου.

Επίσης σημείωναν ότι από την πρώτη εικόνα που έχουν αποκομίσει είναι ότι ο οδηγός του γερανού επιχειρεί να αποφεύγει τον εγκλωβισμό που επιχειρούν να κάνουν στήνοντας οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων κάποια άτομα όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο.

Όπως και να έχει το γεγονός ότι από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός από τον επικίνδυνο ελιγμό του γερανοφόρου οχήματος και μετά από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι σχετικές εικόνες οδήγησαν στην εντολή να διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΜέΡΑ25, όπου σε σχόλιό του στο Twitter κάλεσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο, να ξεκινήσει άμεσα πειθαρχική διαδικασία και να καταδικάσει “τη δολοφονική αυτή επίθεση”.

Θύελλα αντιδράσεων και οργή των πολιτών

Μέσα σε λίγη μόλις ώρα από τη δημοσίευση του βίντεο, το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα social media, με τους πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους με τις πρακτικές της αστυνομίας.

Κάτι τέτοιο φυσικά πυροδοτήθηκε και από δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο από τις διαδηλώσεις, που δείχνει τις δυνάμεις των ΜΑΤ να διαλύουν την ειρηνική πορεία με χημικά.

Πηγη – in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα