Ελλάδα

Εκλογές 2023: Οι συσπειρώσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αναμονή για τα «επίσημα αποτελέσματα» είναι η πρώτη αντίδραση από πηγές ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ικανοποιημένη φαίνεται η ΝΔ.

Parallaxi
εκλογές-2023-οι-συσπειρώσεις-μεταξύ-νδ-κα-938770
Parallaxi

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ στις κάλπες κατέγραψε το πρώτο exit poll της εκλογικής βραδιάς. Αξιοσημείωτο στοιχείο οι συσπειρώσεις των κομμάτων αλλά και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων όπως προκύπτουν από τους εκλογικούς αναλυτές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η συσπείρωση της ΝΔ ακούμπησε το 82% με το 5,7% των ψηφοφόρων να κατευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και το 3,7% στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε το 68,5% με 8% να κατευθύνεται στη ΝΔ και 8,1% στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τελικό exit poll στο 100%

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το αποτέλεσμα του Exit Poll

Ικανοποίηση και χαμόγελα επικρατούν στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του Exit Poll. Πηγές του κόμματος ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».

Από την πλευρά του ο Άκης Σκέρτσος τόνισε: «Η τάση που καταγράφουν τα exit poll, μιλάμε για τάση, περιμένουν τα κανονικά αποτελέσματα, δείχνουν μία σαφή νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μία σαφή εντολή για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που ζητά η ελληνική κοινωνία. Θα τα πει ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του (σ.σ. για την επόμενη ημέρα). Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Θα τα πει ο πρωθυπουργός όλα στη δήλωσή του».

Αναμονή για τα «επίσημα αποτελέσματα» είναι η πρώτη αντίδραση του Εxit Poll από πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα».

Πηγή: ieidiseis / Μιχάλης Χαριάτης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα