Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας έπεσε την θάλασσα

Πρόλαβε ο οδηγός να εγκαταλείψει το όχημα πριν καταλήξει αυτό στα ορμητικά νερά

Parallaxi
κακοκαιρία-daniel-λεωφορείο-του-κτελ-μαγνη-1052672
Parallaxi

Την καταστροφή έχει σκορπίσει η κακοκαιρία Daniel στη Μαγνησία με έναν χείμαρρο να παρασύρει λεωφορείο.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, ένα λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Πλατανιάς Ν. Πηλίου, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά και έπεσε στη θάλασσα, ενώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το πήραν τα κύματα.

Ευτυχώς, ο οδηγός του πρόλαβε και το εγκατέλειψε, ενώ δεν υπήρχαν μέσα στο λεωφορείο επιβάτες.

Υπάρχουν άνθρωποι από ώρες εγκλωβισμένοι στα ΚΤΕΛ του Βόλου

Διακοπές ρεύματος στην Εύβοια

Σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε περιοχές του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σπεύδουν προς αποκατάσταση των προβλημάτων.

Πυροσβεστική: 690 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων

Συνολικά 690 κλήσεις έχει λάβει από σήμερα το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι κλήσεις αφορούν, κυρίως, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα: Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει λάβει 670 κλήσεις εκ των οποίων:

– στη Μαγνησία 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα.

– Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και

– Στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις εκ των οποίων:

– Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων

– Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και

– Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Σε δύσκολο κλοιό η χώρα – Εικόνα από δορυφόρο

Δέος προκαλεί η φωτογραφία από δορυφόρο που απεικονίζει πως η κακοκαιρία Daniel έχει «πνίξει» στην κυριολεξία την χώρα.

Η κακοκαιρία Daniel έχει καλύψει μεγάλο μέρος της χώρας και πολλές περιοχές δεν φαίνονται καν από το σύστημα που έχει «σταθεί» πάνω από την χώρα και δεν λέει να μας εγκαταλείψει.

Την φωτογραφία ανάρτησε ο Γάλλος μετεωρολόγος Nahel Belgherze ο οποίος δηλώνει σοκαρισμένος από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας και την παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό.

Χωρίς ρεύμα οι Βολιώτες

Χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο έχουν μείνει εκατοντάδες νοικοκυριά στα Μαγνησία. Σε λίγο, όπως υποστηρίζουν, βραδιάζει και αγωνιούν για το πώς θα περάσει η βραδιά χωρίς φως και νερό.

Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για τις πλημμύρες στη Μαγνησία

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping (κωδικός ενεργοποίησης EMSR692) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν την Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Φουσκώνουν» ποτάμια και χείμαρροι στην Π.Ε. Τρικάλων Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει με ένταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, έχει «φουσκώσει» ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα στον ορεινό όγκο σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο, αλλά 36 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν με επιτυχία από το πρωί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι καθαροί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο αντιπεριφερειάχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, σε δηλώσεις στο ΑΠΕ, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πηγή: newsit, magnisianews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα