Ελλάδα

Υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία η Καλυψώ Γούλα

Η κίνηση που σηματοδοτεί αλλαγή στην πολιτική της πορεία.

Parallaxi
υποψήφια-ευρωβουλευτής-με-τη-νέα-δημο-411510
Parallaxi

15 υποψηφίους για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με την Καλυψώ Γούλα να βρίσκεται στη λίστα. 

Η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης και μέχρι πρότινος στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Μπουτάρη επιχειρεί ένα νέο, εντελώς διαφορετικό βήμα στην πολιτική της πορεία, με μια επιλογή που αποτέλεσε έκπληξη για αρκετούς.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που ήρθε σε ρήξη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αποσύροντας την υποψηφιότητά της από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και παράλληλα δηλώνοντας παραίτηση από τη θέση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου και από δημοτική σύμβουλος της Πρωτοβουλίας.

«Θεώρησα ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε αυτή η υποψηφιότητα (σ.σ. του Σπύρου Βούγια) εντός του δημαρχιακού μεγάρου, σε σχέση με τη δική μου υποψηφιότητα, που είμαι η εκλεγμένη υποψήφια της “Πρωτοβουλίας”, υπονόμευε τη δική μου υποψηφιότητα», είπε χαρακτηριστικά τότε για την απόφασή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Καλυψώ Γούλα ήταν εκείνη που προστάτευσε τον Γιάννη Μπουτάρη στην βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης τον Μάιο του 2018.

Το βιογραφικό της κ. Γούλα, όπως δημοσιεύθηκε στην αναγγελία της υποψηφιότητάς της για την Ευρωβουλή: 

Καλυψώ Γούλα

Είμαι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκα τον Μάρτιο του 1967 στη Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια. Το 1988 αποφοίτησα από το τμήμα Νομικής Σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ, όπου πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο. Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 1991.

Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2008 έως το 2011. Το 2010 εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης και επανεκλέχτηκα το 2014. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 διετέλεσα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2017 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Στη συνέχεια εκλέχθηκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κι έγινα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέση που διατήρησα μέχρι τον Ιανουάριο του 2019.Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής εργάστηκα ώστε να δημιουργηθούν για πρώτη φορά πρότυπες δομές υποστήριξης ευπαθών ομάδων, που είχαν πληγεί από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, συνεργάστηκα με διεθνείς οργανώσεις για αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Αποφάσισα να συνταχθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πιστεύει στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισονομίας και έχοντας οκταετή πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλλω στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας μας και μέσω του ευρωκοινοβουλίου.

Οι υπόλοιποι 14 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν:

Λευτέρης Βαρουξής

Κώστας Δέρβος

Νικόλαος Δούκας

Παύλος Eλευθεριάδης

Θοδωρής Καλαμπόκης

Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ελισάβετ Κυρίτση

Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς

Μιχαήλ Ε. Μασουράκης

Δημήτρης Μελάς

Γιάννης Πάϊδας

Ελένη Παναγιωταρέα

Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ κ.κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος, όπως και οι βουλευτές της ΝΔ κ. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα