Ελλάδα

Μητσοτάκης από Χανιά: «Ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά αλλά προκοπή»

Νωρίτερα το πρωί, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε τη διάλυση της Βουλής προκηρύσσοντας εκλογές.

Parallaxi
μητσοτάκης-από-χανιά-ο-λαός-δεν-θέλει-998767
Parallaxi

Σε εξέλιξη είναι η ανοιχτή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πλατεία Γ. Κατεχάκη, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες και τόνισε πως από τα Χανιά που είναι οι ρίζες του, παίρνει κουράγιο για τον προεκλογικό αγώνα.

Ακόμη αναφέρθηκε στους γονείς του και είπε πως νιώθει σήμερα την παρουσία του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στα Χανιά. Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως δεν θα είναι μόνο η Κρήτη μπλε, αλλά ολόκληρη η χώρα.

«Γιατί ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά, αλλά προκοπή», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα ζητήματα που αντιμετώπισε η κυβέρνησή του αυτά τα χρόνια.

«Έγιναν όλα τέλεια; όχι θα πω πρώτος εγώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ανακοίνωσε ότι την επόμενη τετραετία, εάν παραμείνει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, θα αυξηθούν οι μισθοί και θα φτάσουν στα επίπεδα της Ευρώπης.

Επιπλέον, θα εκσυγχρονιστεί η Υγεία με αύξηση του προσωπικού και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του ψηφιακού κράτους. Σημαντική θα είναι και η στεγαστική πολιτική που θα αφορά κυρίως τις νεότερες ηλικίες, δήλωσε.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα» και έχει σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού» όταν «έχει δίπλα του τον καταδικασμένο Παππά».

«Στις 21 Μαΐού όλη η Κρήτη θα είναι γαλάζια σαν τη θάλασσα και τον ουρανό της όπως και η Ελλάδα», συνόψισε ο πρωθυπουργός, καταλήγοντας ότι η νίκη είναι γένους θηλυκού όπως η Κρήτη και η Δημοκρατία.

Το πρωί, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε τη διάλυση της Βουλής προκηρύσσοντας εκλογές.

Με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυση της Βουλής ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Ήδη, από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν στην πλατεία Κατεχάκη στα Χανιά, πυρετώδεις προετοιμασίες προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την ομιλία με το στήσιμο της εξέδρας, την ρύθμιση του φωτισμού και του ήχου.

Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίς το απόγευμα στα Χανιά και αμέσως μετέβη για επίσκεψη στο πρώην Στρατόπεδο «Ταξιάρχου Δημητρίου Μαρκοπούλου», το οποίο παραχωρείται στον Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση.

Η παραχώρηση του Στρατοπέδου στον Δήμο Χανίων αποτελούσε ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας των Χανίων και πλέον ο Δήμος θα μπορέσει να αξιοποιήσει την έκταση αυτή για τη δημιουργία Υπερτοπικού Πάρκου Αναψυχής, προς όφελος όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τα οφέλη της παραχώρησης και του παρέδωσε το έγγραφο με τη σύμβαση παραχώρησης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνεργασίας Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικής κοινωνίας, με στόχο την ολιστική ανάπτυξη της περιοχής των Χανίων. Στόχος της παραχώρησης είναι να γίνει δυνατή η πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αυτό χώρο, η τόνωση της τοπικής αγοράς, η βελτίωση του επιπέδου ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ακίνητο παραχωρήθηκε στο Δήμο προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, ενώ έχει έκταση 52 στρέμματα, βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης των Χανίων, σε μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή και έως σήμερα ανήκε ιδιοκτησιακά στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα