Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Στην φυλακή οδηγούνται άλλοι 40 κατηγορούμενοι

Για σήμερα Σάββατο, έχει προγραμματιστεί να γίνει και η λήψη γενετικού υλικού από τους 105 συλληφθέντες.

Parallaxi
νέα-φιλαδέλφεια-στην-φυλακή-οδηγούντ-1042392
Parallaxi

Με απόφαση των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση και των 40 υπόπτων που απολογήθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων.

Μετά τις πολύωρες απολογίες των υπόπτων που απολογήθηκαν σε τρία γκρουπ (13, 14 και 16 άτομα) διετάχθη η προσωρινή προφυλάκισή τους. Την ίδια τύχη είχαν και οι 30 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν την Παρασκευή ενώ τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν και οι υπόλοιποι από τους συλληφθέντες.

Τόσο κατά την αποχώρηση των κατατηγορουμένων από τα δικαστήρια, όσο και κατά την αποχώρησή τους είχαν σκυμμένα τα κεφάλια με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Εν αναμονή της λήψης γενετικού υλικού

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει και η λήψη γενετικού υλικού από τους 105 συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη.

Από τις σημαντικότερες εξελίξεις της ημέρας ήταν και η παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας που δήλωσε στους Ανακριτές ο αδελφός του 29χρονου Μιχάλη που έχασε τη ζωή του από τους χούλιγκαν που τον μαχαίρωσαν. «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδερφό μου» δήλωσε προσερχόμενος στα δικαστήρια. Μέσω των δικηγόρων η οικογένεια του θύματος ζητά να συλλέγει και να τεθεί στη διάθεση της ανάκρισης όλο το βίντεο οπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών, αλλά και από τους σταθμούς των διοδίων που διήλθαν οι Κροάτες χούλιγκαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική.

Παράλληλα, συνεχίζεται, εντατικά η διενέργεια της εσωτερικής έρευνας στην ΕΛΑΣ που διατάχθηκε για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων για τα λάθη και τις παραλείψεις των εμπλεκομένων στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Γαλλία: «Αναπαύσου εν ειρήνη Μιχάλη» – Το συγκλονιστικό πανό των φιλάθλων της Μαρσέιγ στο γήπεδο Βελοντρόμ

Στην πρεμιέρα τους για τη φετινή Ligue 1, οι Μασσαλοί φίλαθλοι της Μαρσέιγ γέμισαν την κερκίδα του γηπέδου «Βελοντρόμ» με ένα τεράστιο πανό που ήταν αφιερωμένο στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ που έχασε τη ζωή του στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο ελληνικός και όχι μόνο, αθλητισμός πενθεί για τον θάνατο του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, μετά από τα όσα δραματικά διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδο OPAP Arena με τους χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη συμμετοχή και Ελλήνων.

Λίγο πριν την έναρξη της πρεμιέρας της ποδοσφαιρική Μαρσέιγ κόντρα στη Ρεμς για το φετινό πρωτάθλημα της Ligue 1, οι φίλαθλοι των Μασσαλών μετέτρεψαν το “Βελοντρόμ” σε εκδήλωση στη μνήμη του νεαρού Έλληνα, έχοντας σηκωμένο πανό αφιερωμένο σε εκείνον γράφοντας «Αναπαύσου εν ειρήνη Μιχάλη».

Σύμβολο ιστορικής μνήμης o χώρος ταφής του Μ. Κατσουρή με απόφαση του Δήμου Ελευσίνας

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας, ο χώρος ταφής του 28χρονου δολοφονημένου Μιχάλη Κατσουρή θα αποτελέσει σύμβολο ιστορικής μνήμης.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας επισημαίνεται: «Πρόκειται για πρόταση-εισήγηση του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, η οποία έγινε αποδεκτή από το τελευταίο, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας. Ο Μιχάλης Κατσουρής, ένα παιδί της Ελευσίνας, φίλαθλος της ΑΕΚ, έπεσε θύμα άγριας, άνανδρης και απρόκλητης βίας έξω από το γήπεδο της ομάδας του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Τρίτη 8 Αυγούστου, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η Ελευσίνα, μία πόλη που στέκεται απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό, μια πόλη ενάντια σε κάθε φαινόμενο βίας, οφείλει να τιμήσει με τις πρέπουσες ενέργειες τη μνήμη ενός δικού της παιδιού. Του Μιχάλη Κατσουρή. Η άνανδρη και απρόκλητη δολοφονία του Μιχάλη δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί. Ο χώρος ταφής του, θα είναι πάντα εκεί, ως σύμβολο ιστορικής μνήμης, να θυμίζει σε όλους μας αλλά και στις επόμενες γενιές, τις οδυνηρές συνέπειες της οπαδικής-φασιστικής βίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του Μιχάλη».

Πηγή: ΕΡΤ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα