Ελλάδα

Νέα καταγγελία στη Νάξο: Εκσκαφικό ιδιώτη έβγαζε τα βράχια από την παραλία Πλάκα

Τα δύο σοβαρά προβλήματα στο νησί που προκάλεσαν την οργή των κατοίκων

Parallaxi
νέα-καταγγελία-στη-νάξο-εκσκαφικό-ιδι-1040388
Parallaxi

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το «κίνημα της πετσέτας» που ξεκίνησε από την Πάρο αλλά εξαπλώνεται και σε άλλα ελληνικά νησιά.

Ξεκίνησαν οι σαρωτικοί έλεγχοι με κυβερνητική παρέμβαση, για την παράνομη κατάληψη παραλιών από επιχειρήσεις και ήδη έχουν κλείσει τρεις επιχειρήσεις, στη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου. «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Η κ. Ελένη Ανδριανοπούλου μέλος κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, είπε ότι στη Νάξο υπάρχουν δύο θέματα, το ένα είναι το κοινό φαινόμενο που παρακολουθούμε και σε άλλα νησιά με τις ομπρελοξαπλώστρες να έχουν εξαπλωθεί και να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%.

Το δεύτερο, όπως ανέφερε είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κλπ.

Η κ. Ανδριανοπούλου υπογράμμισε ότι δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις με αποκορύφωμα τον εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα.

«Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας».

Η κ. Αδριανοπούλου τόνισε ότι οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα