Ομόφωνο «ναι» για να γίνει στο Καλλιμάρμαρο η μεγάλη συναυλία για τα Τέμπη

Θετικά ομόφωνα γνωμοδότησε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων στο αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου

Parallaxi
ομόφωνο-ναι-για-να-γίνει-στο-καλλιμά-1221933
Parallaxi

Θετικά ομόφωνα γνωμοδότησε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων στο αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για τη διοργάνωση συναυλίας στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, την άλλη Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου.

Κατά της συναυλίας έχουν αντιδράσει αρκετές οικογένειες, με πρώτο από όλους που βγήκε μπροστά να διαμαρτυρηθεί, τον Νίκο Πλακιά, πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Ο Ν. Πλακιάς κατέθεσε αίτημα να μην παραχωρηθεί η άδεια και στο πλευρό του κατά της συναυλίας με εισιτήριο συντάχθηκαν άλλες 24 οικογένειες. Άγνωστο είναι το εάν θα υπάρξει κάποια άλλη κίνηση απ’ την πλευρά όσων διαφωνούν.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του κ. Αναστασίου Ταχμαζίδη διευκρινίζει πως εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκε στη σημερινή δήλωση των 26 οικογενειών που διαφωνούν με τη διοργάνωση της συναυλίας, λόγω του εισιτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση συμμετείχε ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά, ο οποίος ζήτησε εκ μέρους των εντολέων του, το στάδιο να παραχωρηθεί μόνο εφόσον δεν υπάρξει οικονομικό αντίτιμο για τους θεατές με την επιτροπή να αποφασίζει την παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου για τη μεγάλη συναυλία με οικονομικό αντίτιμο.

Αυτό που απομένει είναι ο Σύλλογος (διοργανωτής της συναυλίας) να προσκομίσει σειρά δικαιολογητικών εγγράφων προκειμένου να παραχωρηθεί οριστικά ο χώρος.

Τα χρήματα προορίζονται για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Θα πρέπει να τονίσουμε πως από τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η διαμάχη η κ. Καρυστιανού έσπευσε να διευκρινίσει πως τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό.

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες, όλοι αφιλοκερδώς. Φοίβος Δεληβοριάς, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου έχουν εκφράσει δημόσια τη στήριξή τους στη συναυλία εκφράζοντας παράλληλα τον αμέριστο σεβασμό τους στις οικογένειες που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα