Ελλάδα

Σοβαρότατη καταγγελία Γ. Πόκκια: Η φωτιά θα μπορούσε να είχε ελεγχθεί προχθές

Τεράστια ερωτηματικά για την έλλειψη συντονισμού

Parallaxi
σοβαρότατη-καταγγελία-γ-πόκκια-η-φωτι-1035977
Parallaxi

Ο Γ. Γραμματέας ΠΕΔ Ν. Αιγαίου έκανε πριν λίγο στο OPEN μια σοβαρότατη καταγγελία για την παντελή έλλειψη συντονισμού της κατάσβεσης της φωτιάς και μεγάλες ευθύνες της πυροσβεστικής και του κρατικού μηχανισμού.

Δεν γίνεται να μας διαβεβαιώνουν χθες βράδυ ότι η φωτιά είναι ελεγχόμενη και σήμερα να ζούμε αυτό. Δεν ξέρω τι ακριβώς μεταφέρουν στον πρωθυπουργό και τους υπουργού, αναρωτήθηκε.

Στο μεταξύ ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, κ.Μάνος Κόνσολας, επικοινώνησε πριν από λίγο το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας του:

1ον: Να αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το συντονισμό και την αντιμετώπιση της οριακής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νησί.

2ον: Να κηρυχθεί όλο το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

3ον: Να ενισχυθούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν για να ελεγχθεί η φωτιά.

«Η Ρόδος ζει δραματικές στιγμές.

Το νησί καίγεται για πέμπτη συνεχή μέρα, εικόνες απόγνωσης και πανικού μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και δημιουργούνται δυσμενείς εντυπώσεις.

Αυτή τη στιγμή, προέχει η ανθρώπινη ζωή.

Σε τοπικό επίπεδο όλοι έχουν κάνει ό, τι μπορούσαν, αλλά, πλέον, χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια και στήριξη από την Πολιτεία», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

Στο νησί έχουν καεί πάνω από 45000 στρέμματα και το μέτωπο της φωτιάς είναι 30 χιλιόμετρα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα