Ελλάδα

Τι είδους άδεια δόθηκε στις Καβουρότρυπες;

Μετά την καταγγελία που κυκλοφόρησε στα social media για την ιδιωτικοποίηση παραλίας στις Καβουρότρυπες, έφτασε στην Parallaxi απόφαση που δημοσιοποιήθηκε στη Διαύγεια.

Parallaxi
τι-είδους-άδεια-δόθηκε-στις-καβουρότρ-466441
Parallaxi

Μετά την καταγγελία που κυκλοφόρησε στα social media για την ιδιωτικοποίηση παραλίας στις Καβουρότρυπες, έφτασε στην Parallaxi απόφαση που δημοσιοποιήθηκε στη Διαύγεια, όπου φαίνεται πως είχε δοθεί άδεια για την συγκεκριμένη παραλία.

Δείτε εδώ την αρχική καταγγελία: Καταγγελία: Ιδιωτική παραλία οι Καβουρότρυπες; 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για “σύμβαση παραχώρησης δικαιώματος απλή χρήσης κοινόχρηστης έκτασης αιγιαλού – παραλίας”.

Όπως αναφέρει η απόφαση, παραχωρείται στον Συμβαλλόμενο, με αντάλλαγμα, ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ, το δικαίωμα απλής χρήσης τμήματος του αιγιαλού ή/και κοινόχρηστης παραλίας, έκτασης συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. Θέση ΧΑΛΚ84-Καβουρότρυπες με σκοπό την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών, που βρίσκεται στην παραλία “Καβουρότρυπες” του Δήμου Σιθωνίας.

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται ετήσια. Αρχίζει από την υπογραφή της παρούσας (19/6/2019) και λήγει την 31/12/2019, οπότε ο Συμβαλλόμενος ή δικαιούχος της παραχώρησης υποχρεούται να εγκαταλείψει την έκταση που του παραχωρήθηκε, αποδίδοντάς την στην αρχική της κατάσταση. Το αντάλλαγμα της παραχώρησης ορίζεται στο ποσό των 786,00 € (Επτακοσίων ογδόντα έξι ευρώ). Από το συνολικό αντάλλαγμα της παραχώρησης, το 50% (ήτοι ποσό ίσο με 393,00€) πλέον χαρτοσήμου και Ο.Γ.Α., καταβάλλεται εφάπαξ υπέρ του Δημοσίου.

Παρόλα αυτά, από τους όρους που αναφέρονται στην απόφαση, φαίνεται πως ο δικαιούχος έχει παραβεί τον όρο που απαγορεύει την τοποθέτηση ειδών από πλαστικό, έχοντας τοποθετήσει πλαστικές καρέκλες και τραπέζια, ενώ προσφέρει υπηρεσίες μπαρ με την διάθεση αναψυκτικών (όπως φαίνεται από την πινακίδα στις εικόνες της αρχικής καταγγελίας, όπου αναφέρεται πως προσφέρονται αναψυκτικά, καφές και μπύρες).

Επιπλέον, στην απόφαση σημειώνεται πως ο παραχωρημένος χώρος θα είναι ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς και σε καμία περίπτωση δεν θα περιορίζεται ο κοινόχρηστος χώρος του αιγιαλού. Ενώ η μέγιστη κάλυψη του παραχωρούμενου χώρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% αυτού, ώστε να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής πλάτους τουλάχιστον τριών (3) μέτρων, για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων. Οι εικόνες της αρχικής καταγγελίας δεν εμφανίζουν την εικόνα που περιγράφεται στους όρους.

Δείτε αναλυτικά:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα