Τσαφούλιας: «Υπάρχει σήμερα πολιτικός με όραμα και γνώσεις, τον θεωρώ κεφάλαιο για τη χώρα»
«Εάν μου το ζητούσε να πολιτευθώ μαζί του και να τον βοηθήσω, θα το έκανα με μεγάλη χαρά» σχολίασε
Στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA φιλοξενήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (11/11) ο Σωτήρης Τσαφούλιας.
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης άνοιξε τα χαρτιά του με αφορμή τη νέα του σειρά με τίτλο «17 Κλωστές», ενώ έκανε και τα δικά του σχόλια για τις τελευταίες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.
«Δεν θα σκηνοθετούσα ποτέ μία ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, εάν δεν είχε κάτι. Εμένα με ενδιαφέρει το τι οδηγεί έναν άνθρωπο εκεί. Μία έρευνα λέει ότι οι οδηγοί της Formula 1 είναι πιο θελκτικοί προς τις γυναίκες, γιατί «φλερτάρουν» περισσότερο με τον θάνατο», δηλώνει ο Σωτήρης Τσαφούλιας.
«Μόνο μέσα από την Τέχνη μπορείς να φωτίσεις και να ξορκίσεις αυτά τα σκοτάδια. Πρόσφατα που το είπα αυτό, άκουσα πολλά σχόλια ότι: κοίτα ποιος μιλάει, αυτός που κάνει σειρές για εγκλήματα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο βραβευμένος σκηνοθέτης.
«Έγινε μία προσπάθεια πρόσφατα να με «ακυρώσουν», μετά τη δήλωση που έκανα ότι διαφωνώ με το Black Lives Matter. Εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχει «λευκή» και «μαύρη» ζωή», υπογραμμίζει ο Σωτήρης Τσαφούλιας για τα σχόλια γύρω από το όνομά του.
«Είχα πάρα πολλές τύψεις για πολλά χρόνια ότι δεν είμαι καλός μπαμπάς και τώρα το πιστεύω. Παρών είμαι, ακόμα και αν είμαι απών. Την παρουσία μου τα παιδιά τη νιώθουν όπου και να βρίσκομαι. Έχω σταματήσει γύρισμα στη μέση για να μιλήσω στην κόρη μου. Σταματώ τα πάντα όταν είναι να μιλήσω με τα παιδιά μου».
Επίσης, τόνισε ότι προσπάθησε να μάθει τις κόρες του μέσα από τις δικές του πράξεις και ποτέ δεν επικεντρώθηκε στους βαθμούς ή σε τέτοιου είδους θέματα. «Εγώ λοιπόν τα παιδιά μου, επειδή μπορούν να περάσουν από τον ρόλο της οικογένειας και του γάμου, δεν ήθελα να τους πω ότι οικογένεια και έρωτας σημαίνει συμβιβασμός, στερήσεις και θυσίες. Δεν είναι αυτή η ζωή. Οπότε μέσα από τα λάθη μου και τα σωστά μου αυτά προσπάθησα να τους δείξω, δεν τους ρώτησα ποτέ “πώς πήγε το σχολείο σήμερα” και “τι βαθμό πήρες;”. Η ερώτησή μου κάθε μέρα ήταν με “τι γέλασες περισσότερο σήμερα” και άμα μου έλεγαν “δεν γέλασα με τίποτα”, τους έλεγα “πήγες σχολείο και δεν γέλασες; Χαμένη μέρα”. Δεν τις μάλωσα ποτέ για τους βαθμούς, δεν με ενδιέφεραν ποτέ. Άμα το παιδί σου ζωγραφίζει αγγέλους και θες να το κάνεις γιατρό, ε δεν φταίει το παιδί, ε, ο Πλέσσας χημικός σπούδασε, ευτυχώς που την παράτησε τη Χημεία».