Ελλάδα

Η τραγωδία στα Τέμπη από ψηλά: Συγκλονιστικό βίντεο πάνω από τα συντρίμμια

Οι εικόνες από το σημείο «κόβουν την ανάσα»

Parallaxi
η-τραγωδία-στα-τέμπη-από-ψηλά-συγκλονι-979398
Parallaxi

Η ελληνική τραγωδία με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης, έχει γίνει κεντρικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.

Οι εικόνες από το σημείο «κόβουν την ανάσα». Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 36 νεκρούς, όμως υπάρχουν και επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τέσσερις σορούς που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «ο αριθμός αναμένεται να ανέβει». Παράλληλα, πάνω από 70 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, οι έξι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από drone από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας που έφερε στο φως ο Guardian, αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε το βίντεο:

Μόνο με εξέταση DNA η αναγνώριση θυμάτων

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, η ταυτοποίηση των νεκρών αυτών θα είναι δύσκολη, ενώ θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA προκειμένου να αναγνωριστούν τα θύματα.

«Η κατάσταση είναι πού δύσκολη. Δύσκολη είναι και η ταυτοποίηση των θυμάτων. Θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA να αναγνωριστούν τα θύματα. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε τα εγκλωβισμένα άτομα.

Κύπρος: Επικοινωνία ΥΠΕΞ με τις οικογένειες των δύο αγνοουμένων Κυπρίων στο δυστύχημα των Τεμπών

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ότι ανάμεσα στους αγνοούμενους του τραγικού δυστυχήματος συγκαταλέγονται και δύο Κύπριοι πολίτες, η ταυτότητα και η τύχη των οποίων δεν έχει ακόμη διακριβωθεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

Με εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο αγνοούμενων Κυπρίων, στη διάθεση των οποίων έθεσε τις υπηρεσίες του κράτους, αλλά και τη διπλωματική αποστολή της Δημοκρατίας στην Αθήνα, για να τους παράσχουν βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστούν, καθώς και για συνδρομή σε σχέση με τη μετάβαση τους στην Ελλάδα.

Για τη διαχείριση του περιστατικού, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές.

Για το τραγικό περιστατικό, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε οδηγίες όπως οι σημαίες της Δημοκρατίας κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια και στο Προεδρικό Μέγαρο, εις ένδειξη βαρύτατου πένθους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα