Διεθνή

ΗΠΑ: Η εστίαση ίσως να μην γυρίσει ποτέ στην προ πανδημίας κατάσταση

Η τηλεργασία έχει αλλάξει τους όρους στο χώρο της εστίασης που μπαίνει σε μια νέα κανονικότητα.

Parallaxi
ηπα-η-εστίαση-ίσως-να-μην-γυρίσει-ποτέ-574000
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ UNSPLASH

Βάσει στοιχείων της έκθεσης της εμπορικής ένωσης όσον αφορά την κατάσταση των εστιατορίων για φέτος στις ΗΠΑ, προβλέπεται πως το 2022 θα αποτελεί τη «νέα κανονικότητα» για τον χώρο της εστίασης, ο οποίος «υπέφερε» από την πανδημία. 

Ο Χάντσον Ριλ, αντιπρόεδρος σε τμήμα της Ένωσης αναφέρει, πως παράγοντες όπως η εξέλιξη τη τεχνολογίας, οι αλλαγές στη συμπεριφορά και τις επιθυμίες των καταναλωτών, οι διαφόρων ειδών μεταβολές και αλλαγές που προέκυψαν τα τελευταία δυο χρόνια, θα οδηγήσουν την εστίαση σε μια κατάσταση «νέας κανονικότητας» και η βιομηχανία ενδέχεται να μην καταφέρει να γυρίσει ποτέ στην κατάσταση πριν από την πανδημία.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις προσλήψεις και τη διατήρηση των υπαρχόντων υπαλλήλων, σε επτά από τα δέκα εστιατόρια οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται πως δεν έχουν επάρκεια υπαλλήλων, ενώ οι μισοί από αυτούς βλέπουν το ζήτημα αυτό ήδη σαν την κύρια πρόκληση για το νέο έτος.

Ακόμη, η Ένωση προβλέπει αδυναμία πλήρους επιστροφής στην απασχόληση και έντονα επίπεδα ανταγωνισμού μεταξύ υπαλλήλων τον καινούριο χρόνο, την ώρα μάλιστα, που καταγράφονται εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίας στον χώρο συγκριτικά με αυτές πριν από την πανδημία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των εργαζομένων σε εστιατόρια είναι ο ίδιος με αυτόν πριν της πανδημίας μόνο σε πέντε πολιτείες – Άινταχο, Μοντάνα, Βόρεια Ντακότα, Γιούτα και Αριζόνα.

Είναι πλέον δεδομένο πως η τηλεργασία έχει αλλάξει τους όρους στο χώρο της εστίασης. Το 54% εργαζομένων από το σπίτι λένε πως βγαίνουν για δείπνο λιγότερο συχνά σε σχέση με πριν την πανδημία ενώ ένα 47% λέει το ίδιο για γεύμα.

Πηγή: CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα