Top

Και ο δήμαρχος της Καλαμαριάς κατά της παραχώρησης του Κυβερνείου

Κατά του σχεδίου για παραχώρηση σε ιδιώτη έχουν ταχθεί όλες οι παρατάξεις στο δήμο Καλαμαριάς.

Parallaxi
και-ο-δήμαρχος-της-καλαμαριάς-κατά-της-411059
Parallaxi

Με μια ανάρτηση του ο δήμαρχος Καλαμαριάς στέλνει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση που έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να παραχωρηθεί σε ιδιώτη:

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στην parallaxi είχε ερωτηθεί από το Γιώργο Τούλα και είχε απαντήσει:

-Με το Παλατάκι τι γίνεται; Αυτό το σχέδιο για το μουσείο προσφυγικού Ελληνισμού προχωράει; Είναι στα σχέδια ή συζητάμε κάτι άλλο πια;

Η αλήθεια είναι ότι το μνημείο για τον προσφυγικό ελληνισμό το συζητάμε για τα απολυμαντηρια για κάτω, για τη Πλαζ της Αρετσούς. Το Παλατάκι έχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς. Μόλις τώρα το φθινόπωρο πριν λίγους μήνες έχασε την αρμοδιότητά του, έληξε το παραχωρητήριο που είχε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και πλέον έχουμε αντιληφθεί ότι συνομιλητής μας είναι ο φερόμενος ιδιοκτήτης, η ΕΤΑΔ. Από κει και πέρα είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας, να σχηματίσουμε μία ξεκάθαρη άποψη σαν δημοτικό συμβούλιο για το τι θέλουμε στο χώρο του Κυβερνείου και να οδηγηθούμε και για αυτόν τον σκοπό σε συναντήσεις και σε διαπραγματεύσεις με την ΕΤΑΔ.

Από εκεί και πέρα τα πρώτα θέματα που θέσαμε στην ΕΤΑΔ, επειδή δεν μπορούμε όλα να τα βάζουμε σε ένα τσουβάλι και να τα πετάμε, ήταν η Πλαζ της Αρετσούς και το σχολείο που θέλουμε να φτιάξουμε στην επέκταση, για το οποίο έγινε τόσος ντόρος. Αυτά τα δύο ζητήματα, νομίζω, ότι άμεσα θα λυθούν προς όφελος του δήμου. Οπότε το επόμενο βήμα θα είναι να ανοίξουμε την κουβέντα για το Παλατάκι και για κάποιες άλλες εκτάσεις που ανήκουν στην ΕΤΑΔ και πρέπει και αυτές να παραχωρηθούν στο δήμο.

Κατά του σχεδίου για παραχώρηση σε ιδιώτη έχουν ταχθεί όλες οι παρατάξεις στο δήμο Καλαμαριάς.

Ρημαδιό ή ξεπούλημα. Τίποτε άλλο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα