Επικαιρότητα

Καϊλή- Qatargate: Χωρίς ονόματα η ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας

Τέσσερις συλλήψεις, δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Parallaxi
καϊλή-qatargate-χωρίς-ονόματα-η-ανακοίνωση-τη-946769
Parallaxi

Δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα στην ανακοίνωση από τις βελγικές αρχές για το σκάνδαλο διαφθοράς “Qatargate”. Γίνεται όμως λόγος για τέσσερις συλλήψεις, στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς.

Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή που είναι μεταξύ των συλληφθέντων. Η βελγική εφημερίδα L’ Echo σημειώνει ότι η Καϊλή είναι μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων.

Οι συλλήψεις έγιναν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Υπάρχουν υποψίες πως τρίτα άτομα σε πολιτικές ή/και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου», συμπληρώνεται.

Επίσης, αναφέρεται ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς επίσης να διευκρινίζεται ποια.

Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ακόμη ότι την Παρασκευή βρέθηκαν υπό κράτηση έξι άτομα, καθώς και ότι το βράδυ του Σαββάτου έγινε έφοδος στο σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή.

Επίσης, σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση δεν θα γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες και ότι για όποια εξέλιξη ο Τύπος θα ενημερώνεται με νέα δελτία Τύπου.

Μ

Με πληροφορίες από skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα