Επικαιρότητα

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το καθεστώς κράτησης της Εύας Καϊλή

Για το πιο σοκαριστικό σκάνδαλο εδώ και χρόνια κάνει λόγο το Politico.

Parallaxi
συγκεχυμένες-οι-πληροφορίες-για-το-κα-946199
Parallaxi

Δεν είναι βέβαιο μέχρι και αυτήν την ώρα το καθεστώς κράτησης της Εύας Καϊλή και των τεσσάρων άλλων αξιωματούχων για το περιβόητο Qatargate, την υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού που έχει προκαλέσει σάλο στο ευρωπαϊκό, το ελληνικό πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο.

Αυτό σημαίνει πως δεν είναι σίγουρο εάν οι ανωτέρω έχουν συλληφθεί και υπό ποίο καθεστώς κρατούνται κι ανακρίνονται.

Στο μεταξύ, σήμερα θα αποφασιστεί εάν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και αν θα παραμείνουν στη φυλακή οι πέντε που σχετίζονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εφημερίδα «Le Soir» λέει πως η κα. Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις που οδηγήθηκαν σε ακρόαση, θα περνούσαν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφάσιζε για πιθανά εντάλματα σύλληψης.

Για το πιο σοκαριστικό σκάνδαλο εδώ και χρόνια κάνει λόγο το Politico

Ένα αφιέρωμα στο QatarGate, δηλαδή το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει το Ευρωκοινοβούλιο στο οποίο εμπλέκεται το όνομα της Εύας Καϊλή, κάνει το Politico.

Ειδικοί και αναλυτές κάνουν λόγο για το «πιο σοβαρό, σοκαριστικό και διαβόητο» σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και πολλά χρόνια.

Στο διεθνές μέσο σημειώνεται ότι οι «συναλλαγές» με το Κατάρ, αποδεικνύεται πως ήταν μία έξυπνη «επένδυση» της χώρας του Κόλπου.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, στο Κατάρ στόχευαν συγκεκριμένα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο σύντροφος της Ε. Καϊλή έχει επίσης κρατηθεί από τις αρχές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα