Καιρός

Η πρώτη πρόγνωση καιρού για το καλοκαίρι 2024 – Τι να περιμένουμε

«Τα καλοκαίρια θα είναι πιο ξηρά και θερμά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια»

Parallaxi
η-πρώτη-πρόγνωση-καιρού-για-το-καλοκαί-1035067
Parallaxi

Μετά την παρατεταμένη ζέστη που ζήσαμε από τα τέλη του Μαρτίου έως και τα μέσα του Απρίλιου, η αγωνία για το τι μας περιμένει το καλοκαίρι του 2024 στο πεδίο του καιρού, αρχίζει και αυξάνεται.

Έχοντας ως οδηγό τις περυσινές συνθήκες, όπου οι καύσωνες που χτύπησαν την Ευρώπη και συνεπώς την Ελλάδα είχαν παρατεταμένη διάρκεια, οι εκτιμήσεις δεν επικρατεί αισιοδοξία.

Η ίδια… απαισιοδοξία επικρατεί και στον επιστημονικό κόσμο, όπως φαίνεται, αφού η κλιματική αλλαγή φέρνει ακραίες καιρικές συνθήκες.

Μιλώντας, σήμερα, στο Action24, ο μετεωρολόγος – ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Θοδωρής Γιάνναρος έκανε μία εκτίμηση για το φετινό καλοκαίρι, τονίζοντας ότι θα πρέπει πλέον να «συνηθίσουμε τις απότομες μεταβολές του καιρού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής».

Ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει μία ασφαλής πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες που θα δούμε το τρίμηνο του καλοκαιριού, ωστόσο οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, και το καλοκαίρι του 2024 θα χαρακτηρίζεται από μεγάλες αποκλίσεις στη θερμοκρασία.

«Αυτό που βλέπω εγώ είναι και το φετινό καλοκαίρι θα είναι θερμό. Δεν μπορώ να ξέρω αν οι καύσωνες θα είναι περισσότεροι και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο, θα πρέπει να συνηθίσουμε πλέον τη νέα κανονικότητα. Τα καλοκαίρια θα είναι πιο ξηρά και θερμά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα