Top

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χωρίς ρεύμα 6 χωριά στην Εύβοια – Ήχησε το 112

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Parallaxi
κακοκαιρία-ελπίς-χωρίς-ρεύμα-6-χωριά-874645
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο (limnosreport.gr)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να σαρώνουν πολλές περιοχές της χώρας μας.

Εύβοια: Χωρίς ρεύμα 6 χωριά λόγω χιονιά – Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112

Λόγω του χιονιά προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσίασαν – μέχρι στιγμής – έξι χωριά στο νότιο τμήμα του νησιού.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κακοκαιρία «Ελπίδα» στη Νότια Εύβοια, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί βλάβη στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος και χωρίς ρεύμα έμειναν τα Ζάρκα, τα Στύρα, τα Νέα Στύρα, οι Τσακαίοι, οι Ραπταίοι και τα Μεσοχώρια.

Σύμφωνα με το evima.gr, το πιθανότερο είναι ότι έχουν σπάσει δέντρα από το βάρος του χιονιού και έτσι δημιουργήθηκαν προβλήματα στις ηλεκτρικές γραμμές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν σπεύσει στα χωριά για να αποκαταστήσουν την βλάβη, ενώ πηγές της επιχείρησης αναφέρουν ότι ο δρόμος από τα Κριεζά μέχρι και τα Ζάρκα ήταν απροσπέλαστος λόγω του πυκνού χιονιού.

Το πρόβλημα, όπως μεταδίδει το evima.gr, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, ενώ σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί και δεκάδες χωριά, τα οποία πλέον έχουν μείνει χωρίς πρόσβαση στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα μηχανήματα του δήμου Καρύστου βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, επιχειρήσουν να ανοίξουν το δρόμο σε όλα τα χωριά.

Την ίδια ώρα μήνυμα έφτασε στους κατοίκους της Εύβοιας  από το 112 εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Φθιώτιδα: Χιονίζει ασταμάτητα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και αρκετό χιόνι έπεσε και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το χιόνι ξεκίνησε περίπου στις 5 το πρωί και μέσα σε τρεις ώρες η έντασή του πολλαπλασιάστηκε με τα μηχανήματα της Οδού, να κινούνται ακατάπαυστα προκειμένου να μην κλείσει ο δρόμος.

«Μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Χιονόπτωση έχουμε στην περιοχή της Λοκρίδας και στο Μαρτίνο εκεί όπου βρίσκονται επί ποδός τα μηχανήματα τόσο του Δήμου Λοκρών αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Έχουμε περίπου 5-10 πόντους χιόνι. Δεν αντιμετωπίζουμε θέματα μέχρι στιγμής ενώ γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο χωρίς να έχουμε ιδιαίτερα θέματα για την ώρα» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας στο lamianow.gr. «Το μεσημέρι, μετά τις 14.00, περιμένουμε την κύρια ένταση του φαινομένου στο Νομό ενώ θα έχουμε και χιονοπτώση και μέσα στη Λαμία. Χιόνι περιμένουμε μέχρι και την Πλατεία Ελευθερίας», προσθέτει.

Τρίκαλα: Ποια είναι η εικόνα στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας, χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης, αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης – παγετού συστήνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας. Ειδικότερα, ανακοινώνεται ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

– Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων, μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στο τμήμα του οδικού άξονα ΠΑΘΕ, από τη χ/θ 322+730 (όρια νομού Λάρισας – νομού Μαγνησίας) έως τη χ/θ 400+265 (όρια νομού Λάρισας – νομού Πιερίας).

– Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης, στα ακόλουθα σημεία:

§ στην επαρχιακή οδό Ελάφου-Σκλήθρου,

§ από 1ο έως 4ο χλμ επ. οδού Ανατολής – Μεγαλόβρυσου,

§ στην επ. οδό Αγιάς – Μελιβοίας,

§ στην επ. οδό Αγιάς – Μεγαλόβρυσου.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, στο εξής σημείο:

§ 3ο χλμ. Αμπελώνα – Δελερίων του Δήμου Τυρνάβου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

– Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων, μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στο τμήμα του οδικού άξονα ΝΕΟ ΠΑΘΕ, από τα όρια νομού Λάρισας – νομού Μαγνησίας έως τη χ/θ 242+079 (Α/Κ Ραχών).

– Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, στην επαρχιακή οδό Χανίων – Κισσού, από τη διασταύρωση του χιονοδρομικού κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» μέχρι την διασταύρωση με την ΕΟ Βόλου Ζαγοράς (Κάτω κλάδος) στον Κισσό Μαγνησίας.

– Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης και ολισθηρότητας, στα εξής σημεία:

§ στην ΕΟ Βόλου-Ζαγοράς (από Αρχοντικό Κουμούτση έως Χάνια) (‘Ανω Κλάδος),

§ στην ΕΟ Βόλου-Ζαγοράς (από Χάνια έως Ζαγορά) (‘Ανω Κλάδος),

§ στην ΕΟ Βόλου-Ζαγοράς (από ‘Ανω Λεχώνια) (Κάτω Κλάδος),

§ στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Αργαλαστής (από Δέλτα Αργαλαστής),

§ στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο από Δράκεια έως Χάνια.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

– Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω προηγηθείσας χιονόπτωσης-παγετού, στο ακόλουθο σημείο:

§ από το 35ο χλμ. έως το 68ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

– Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, στα εξής σημεία:

Ø από 38ο χλμ Δ/ση Οξυάς έως το 81ο χλμ της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – ‘Αρτας (σήραγγες),

Ø από 9ο χλμ έως 47ο χλμ της επαρχιακής οδού Μουζακίου – Στεφανιάδας (στροφές πευκόφυτου) – Τ.Κ. Στεφανιάδας,

Ø στην επαρχιακή οδό Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από 9ο χλμ Τ.Κ. Κρυοπηγής έως 15ο χλμ Τ.Κ. Κερασιάς.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, στην ίδια ανακοίνωση τονίζει πως θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Ακυρώνονται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”

Στο έλεος της κακοκαιρίας Ελπίδα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, καθώς πυκνές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα “έντυσαν” στα λευκά το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Η διεξαγωγή των πτήσεων γίνεται με τεράστια δυσκολία, με αποτέλεσμα τις πρώτες ακυρώσεις, τόσο εσωτερικού, όσο και εξωτερικού.

Ενδεικτικά, μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί οι πτήσεις από Χίο, Ικαρία και Ζάκυνθο.

Από την άλλη, μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί προγραμματισμένες πτήσεις από τον αερολιμένα Αθηνών. Μεταξύ αυτών, ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι, Βενετία, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη.

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρείται στην πλειοψηφία των πτήσεων, με τις ενημερώσεις να είναι συνεχείς.

Ανακοίνωση του “Ελ. Βενιζέλος”

Δυσμενή καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένου χιονιού και παγετώνων, θα επικρατήσουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σχεδιάζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση της λειτουργίας του αεροδρομίου. Συνιστάται οι επιβάτες να προγραμματίζουν τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο με αρκετό χρόνο πριν το πρόγραμμα της πτήσης τους και να επιβεβαιώνουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική τους εταιρεία.

Κλειστά σήμερα και αύριο τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια θα μείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα: Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική και την Εύβοια, τα εμβολιαστικά κέντρα των δύο αυτών νομών δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα στις 15:00 καθώς και όλη την αυριανή ημέρα.

Οι πολίτες θα μπορούν να επαναπρογραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν άμεσα το εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Αναβάλλεται η απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλεται η σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου Covid-19.

ΕΙΚΟΝΕΣ: Mία μέρα που η Αθήνα ντύθηκε στα λευκά

Χιλιάδες οδηγοί μποτιλιαρισμένοι στην Εθνική Οδό

Σε αρκετά σημεία έχει συσσωρευτεί πάγος κάνοντας το οδόστρωμα ολισθηρό ενώ αρκετοί οδηγοί δε φρόντισαν να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες με αποτέλεσμα η τροχαία να απαγορεύει τη διέλευσή τους από διάφορα σημεία και να επικρατεί κομφούζιο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κάλεσε όλους τους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική εξαιτίας της κακοκαιρίας – 18 νεφροπαθείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση

Δεκαοκτώ νεφροπαθείς έχει μεταφέρει η Πυροσβεστική από διάφορα σημεία της Αττικής σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση. Μέχρι πριν λίγη ώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχθεί 87 κλήσεις σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 68 ήταν από την Αττική.

Οι κλήσεις αφορούν την παροχή βοήθειας σε άτομα που είναι εντός των ακινητοποιημένων οχημάτων τους, νεφροπαθείς που χρειάζεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση, καθώς και τη μεταφορά ηλικιωμένων σε συγγενικά τους πρόσωπα ή στο ίδιο τους το σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ έχει τεθεί σε μερική επιφυλακή το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Αττικής, Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου, με τα συνεργεία που βρίσκονται στις βάσεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών να είναι σε ετοιμότητα.

Σχετικά με την Αττική, από το πρωί 50 οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να επέμβουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Αποσύρονται λεωφορεία και τρόλεϊ από τους δρόμους της Αττικής

Αποσύρονται από την κυκλοφορία άμεσα όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της χιονόπτωσης που πλήττει από το πρωί την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα λεωφορεία αποσύρονται προκειμένου να φτάσουν στα αμαξοστάσια.

Λεωφορείο εγκλωβίστηκε στα χιόνια στη γέφυρα Καλυφτάκη

Η κακοκαιρία Ελπίδα σαρώνει την Αττική, και μάλιστα προέκυψε σοβαρό πρόβλημα όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ ακινητοποιήθηκε λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης στη γέφυρα Καλυφατάκη στην Εθνική οδό.

Οι επιβάτες, δημότες του Ωρωπού, επικοινώνησαν με τον Δήμο και αμέσως κινητοποιήθηκε ο δημοτικός μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας. Επί τόπου έσπευσε και ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Καλά εξοπλισμένο όχημα βοήθησε στον απεγκλωβισμό του λεωφορείου και των επιβατών με ασφάλεια, όλοι ήταν καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια με λεωφορείο του Δήμου οδηγήθηκαν στα σπίτια τους.

Κρήτη: Χιονοχάλαζο έπληξε το νησί – Τι λένε οι μετεωρολόγοι για το σπάνιο καιρικό φαινόμενο

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» πλήττει και την Κρήτη, ενώ ένα σπάνιο φαινόμενο κατέγραψαν οι μετεωρολόγοι στο νησί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έπεσε χιονοχάλαζο, κατά το οποίο υπήρχε συνδυασμός χιονόπτωσης και χαλαζόπτωσης.

Μιλώντας στο cretapost.gr, ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας και Ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γιώργος Παπαβασιλείου, τονίζει για την κακοκαιρία και το χιόνι στην Κρήτη πως «ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση από το απόγευμα της Δευτέρας με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού. Η νέα κακοκαιρία πρόκειται να ξεκινήσει από τα δυτικά τμήματα του νησιού και σταδιακά θα πλήξει έντονα ολόκληρο το βόρειο μέτωπο αλλά και την ενδοχώρα της Κρήτης».

Θα ξαναπέσει χιονοχάλαζο

Σε σχέση με το χιονοχάλαζο, ο κ. Παπαβασιλείου σημείωσε πως πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο που θα επαναληφθεί. «Στις ανατολικές περιοχές του νησιού και κυρίως στις παράκτιες περιοχές του Ηρακλείου βιώσατε ένα ιδιαίτερα σπάνιο καιρικό φαινόμενο αφού ο υετός που έπεσε ήταν συνδυασμός χιονοχάλαζου με κάποιο είδος λιωμένης νιφάδας. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο είναι πιθανό να επαναληφθεί και το βράδυ της Δευτέρας στην Κρήτη».

Ο καιρός στην Κρήτη αναμένεται να βελτιωθεί από το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νησιού και μέχρι το μεσημέρι η βελτίωση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Λήμνος: Πυκνό χιόνι έχει καλύψει μέχρι και τις παραλίες

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει κάνει την εμφάνισή της και στη Λήμνο και το χιόνι πέφτει πυκνό μέχρι και στις παραλιακές περιοχές όπως η Μύρινα, με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές. Σύμφωνα με το limnosreport.gr, οι δρόμοι στη Λήμνο είναι ανοιχτοί, όμως ο παγετός από το χιόνι που φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς», καθιστά τις μετακινήσεις επικίνδυνες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σχολεία στο νησί είναι κλειστά για σήμερα Δευτέρα (24.1.2022) και μάλλον θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη ώστε να προστατευτούν τα παιδιά και να μειωθούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις.

Μία ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στον Δήμο Βοΐου

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, κ. Χρήστου Ζευκλή , αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην «κατάψυξη» Γιάννενα και Άρτα -Έως -11°C στο Μέτσοβο

Παγετός και δριμύ ψύχος επικρατεί στον νομό Ιωαννίνων και στους ορεινούς δήμους της Άρτας από χθες τη νύχτα, με το θερμόμετρο να κάνει βουτιά υπό το μηδέν. O υδράργυρος έπεσε στους -11°C στο Μέτσοβο, στους -10 στο Τρίστενο, -9 στο Τέροβο και το Πληκάτι, -8 στη Βωβούσα και το Τσεπέλοβο και στους -4 στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους Δήμους Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων της Άρτας, σήμερα λόγω του παγετού, παρέμειναν κλειστά ενώ θα εκτιμηθεί η κατάσταση για τις επόμενες ημέρες.

Με την 2η διδακτική ώρα θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. Η απόφαση, που ελήφθη από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, θα ισχύσει από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών ανακοίνωσε πως το υπνωτήριο αστέγων θα είναι ανοικτό όλο το 24ωρο.

Στη λίμνη Παμβώτιδα, πνέουν ισχυροί ΒΑ άνεμοι, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια με τα πλοιάρια στο Νησί, ενώ το νερό της λίμνης που πέφτει πάνω στα δένδρα και τα φυτά στην όχθη, λόγω του εντόνου κυματισμού, γίνεται κρύσταλλο.

Διαβάστε επίσης:

Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη – Δριμύ ψύχος στη Β. Ελλάδα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα