Ελλάδα

Καλάβρυτα: Δεν φαίνεται να σχετίζεται ο θάνατος της 56χρονης με τον εμβολιασμό

Έρχεται νέο κύμα, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη.

Parallaxi
καλάβρυτα-δεν-φαίνεται-να-σχετίζεται-775745
Parallaxi

Δεν δείχνει να σχετίζεται ο θάνατος γυναίκας στα Καλάβρυτα με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Αυτό δείχνουν, τουλάχιστον, τα πρώτα ευρήματα της σχετική ιατροδικαστικής εξέτασης. 

Ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης τόνισε συγκεκριμένα πως «από τα πρώτα ευρήματα δεν προέκυψε πνευμονική εμβολή. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση είναι σε εξέλιξη και παραμένει υπό διερεύνηση η αιτία θανάτου».

«Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε κανενός είδους εμβολή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον ιατροδικαστή Πατρών», είπε από μέρους του στο flamis.gr, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Παυλάκης: Έρχεται νέο κύμα 

Στο μεταξύ, ο κ. Παυλάκης δήλωσε τα εξής:

«Ο εμβολιασμός δεν έχει γίνει υποχρεωτικός. Νομίζω ότι πρέπει και η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να κάνουν μία εντατική και σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης επί της ουσίας, που να δείχνει κάποιους απλούς λόγους για το γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε. Στα νοσοκομεία γινόταν πόλεμος, και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ζούσε τη ζωή του σε έναν άλλο πλανήτη, χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους».

Aκόμη, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ είπε:

«Είναι σημαντικό που έχουμε αυτά τα εμβόλια, ήταν ένα μεγάλο δώρο της επιστήμης σε λιγότερο από ένα χρόνο, με όλους τους κανόνες για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Συνέχεια βγαίνουν περισσότερα δεδομένα, τώρα έχουμε πάνω από 2 δισεκατομμύρια εμβολιασμούς σε όλο τον κόσμο και μπορούμε να πούμε με καθαρή καρδιά σε όλους να εμβολιαστούν, ώστε να βοηθήσουμε όλοι στο σταμάτημα της πανδημίας. Δε θα είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τον κορoναϊό. Επιτέλους το τρίτο κύμα στην Ελλάδα κατεβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έρχεται επόμενο κύμα, έρχεται ένα καινούργιο στέλεχος του ιού. Η Αγγλία έκλεισε για άλλο ένα μήνα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα που ήδη έχει ξεκινήσει εκεί».

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Ποιοι μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση AstraZeneca

Για τα εμβόλια της AstraZeneca, ο κ. Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, είπε ότι όσοι δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες μετά την πρώτη δόση, μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη.

Σε όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο, η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη των εμβολίων.

«Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα», τόνισε για μία ακόμη φορά.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ / flamis.gr

Ανοίγει ο δρόμος για διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους- Συνωστισμός σε αεροδρόμιο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα