Top

Καταγγελία του Δημήτρη Ζερβουδάκη για το δήμο Θεσσαλονίκης

Το σχόλιο του καλλιτέχνη σε ανάρτηση της Parallaxi.

Parallaxi
καταγγελία-του-δημήτρη-ζερβουδάκη-γι-634969
Parallaxi

ζερβουδάκης-portokalogloy

Σε καταγγελία προβαίνει με τη σειρά του ο σπουδαίος μουσικός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, με αφορμή την συναυλία που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 29 Ιουνίου το απόγευμα, σε καράβι στη Θεσσαλονίκη και στην οποία συμμετείχε ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Στάθης Δρογώσης.

Ειδικότερα, ο ίδιος σε σχόλιό του στην ανάρτηση- αποκλειστικό ρεπορτάζ της Parallaxi για την εν λόγω συναυλία, καταγγέλλει τα εξής:

“Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (Έτος ίδρυσης 1922) “παλεύει” να δεί τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο με σκοπό την ενεργοποίηση μνημονίου “συνεργασίας”. Ένα μνημόνιο που ψηφίστηκε από ΟΛΟ το προηγούημενο Δημοτικό Συμβούλιο και βέβαια, από τον ίδιο τον κ. Ζέρβα, νυν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του συλλόγου μας Πέτρος Καράλης, αντιμετωπίζει συνεχώς “κλειστές” πόρτες, στην προσπάθειά του για μια απλή συνάντηση. Το μνημόνιο έχει σκοπό την αναθέρμανση της εργασίας στον χώρο της μουσικής και συντάχθηκε όπως και ψηφίστηκε, πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Πρόσθετα, σε πρόσφατο αίτημα του συλλόγου μας, να δοθεί άδεια από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την χρήση ανοιχτού χώρου (θέατρο στην παραλία), με σκοπό την πραγματοποίηση της γενικής μας συνέλευσης, εισπράξαμε ΑΡΝΗΣΗ και πάλι, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, και μάλιστα …τηλεφωνικά!. Ο λόγος ήταν και πάλι ο συνωστισμός!!! Μόνο που με αυτή του την στάση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, μας ανάγκασε να πραγματοποιήσουμε την συνέλευσή μας, στην ΚΛΕΙΣΤΗ αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εκθέτοντάς μας σε μεγαλύτερο κίνδυνο! Είναι κοινωνικά μα και ιστορικά ατοπήματα όλα αυτά. “Σκοτώνουν” μια πόλη που ανήκει σε όλους μας. Φιμώνουν την ελευθερη έκφραση. Καταργούν την Δημοκρατία. Κύριε Δήμαρχε πάρτε θέση άμεσα. Ζητάμε: 1)ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ. 2) ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ.#smve

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα