Ελλάδα

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά του ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρα

Απορρίπτεται η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα

Parallaxi
καταψηφίστηκε-η-πρόταση-δυσπιστίας-κ-567754
Parallaxi

βουλη κοροναιος (2)

Απορρίπτεται η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών ψήφισαν 133 βουλευτές και κατά ψήφισαν 158 βουλευτές.

Παρών δεν ψήφισε κανείς. Η συζήτηση έκλεισε με ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Προηγήθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το ΜέΡΑ25 αποχωρεί από τη διαδικασία.

Κ. Μητσοτάκης: Μπούμπερανγκ για τον προκάτοχό του η μομφή κατά του σημερινού ΥΠΟΙΚ

Με σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έψεξε τον τέως πρωθυπουργό για την χρονική συγκυρία υποβολής της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Αφού τον κατηγόρησε για περιφρόνηση στις θεσμικές διαδικασίες του κοινοβουλίου, εξαιτίας της απουσίας του κ.Τσίπρα από την ομιλία του κ.Σταϊκούρα, ο κ.Μητσοτάκης είπε ο κ.Τσίπρας «τρέμει να πει στους πολίτες ότι υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ κοινωνίας και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» και γι’ αυτό δεν έκανε πρόταση μομφής συνολικά στην κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι τα δύο τρίτα της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμυνα στις καταγγελίες των βουλευτών της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι την περασμένη Πέμπτη είχαμε την τουρκική navtex την απόφαση του δικαστηρίου για τη φυλάκιση της Χρυσής Αυγής, και το απόγευμα ο ίδιος απευθύνθηκε στους πολίτες για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

«Ήταν ώρες που η εθνική εγρήγορση συναντούσε την δημοκρατική αξιοπρέπεια. Υπήρχε ανάγκη για κινητοποιήση και περιφρούρηση της δημόσιας υγείας. Ήταν μια σπάνια συγκυρία που απαιτούσε πατριωτική συσπείρωση και αλληλεγγύη. Ήταν μοναδική ευκαιρία να αρθούμε όλοι πάνω από την καθημερινότητα των διαφορών μας. Όμως αυτές τις στιγμές επιλέξατε πιεσμένος από εσωκομαμτικά αδιέξοδα και απο την αμφισβήτηση επιτρέψατε να διχάσετε και να παραπλανήσετε. Υποβάλλατε πρόταση δυσπιστίας στην πιο ακατάλληλη στιγμή, κάνατε δυο λάθη μαζί» είπε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα