Top

Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει ασφυκτική – Πότε θα πέσουν οι διασωληνωμένοι κάτω από 200;

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού στην χώρα μας.

Parallaxi
η-κατάσταση-στη-βόρεια-ελλάδα-παραμέν-680074
Parallaxi
Μετά την επιβεβαίωση των προβλέψεων για τα κρούσματα στις ΜΕΘ και τις αναφορές για την άρση της καραντίνας, το ethnos.gr και ο Νίκος Καρδούλας εκτιμούν πως οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ θα πέσουν κάτω από 200 στις 14 Δεκεμβρίου.

Δικαίωση και με την ημερομηνία άρσης καραντίνας

Και δεν ήταν μόνον αυτό. Από τις 16 Νοεμβρίου όταν όλοι ήταν μέσα στην απαισιοδοξία, με νέο δημοσίευμα το ethnos.gr είχε εκτιμήσει την ημερομηνία του πρώτου ανοίγματος από την καραντίνα. Πρόκειται για την 14η Δεκεμβρίου και όχι 3/12 όπως αρχικά όλοι γνώριζαν έως τότε.

Πότε θα πέσουν οι διασωληνωμένοι κάτω από 200;

Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν για τον Δεκέμβριο με δεδομένο πως μία από τις παραμέτρους από τις οποίες θα εξαρτηθεί η μερική ή η ολική άρση του lockdown είναι και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών λόγω της πανδημίας;

Η πίεση στις ΜΕΘ και κυρίως σε αυτές της της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται, παρά τη μείωση των κρουσμάτων και του ποσοστού θετικότητας των τεστ και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια, ωστόσο και πάλι έρχεται να «μιλήσει» το αλάνθαστο μέχρι σήμερα μαθηματικό μοντέλο που συνυπολογίζει όλα τα δεδομένα και το αποτέλεσμα του δεν λαθεύει.

Ο πρώτος θάνατος αστυνομικού στην Ελλάδα – Έδινε μάχη για 10 μέρες στη ΜΕΘ

Κάτω από 200 διασωληνωμένοι στις 14 Δεκεμβρίου

Η προσομοίωση για τους διασωληνωμένους ασθενείς έγινε σήμερα 1 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ και το στατιστικό της σφάλμα είναι ±5%.

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται η καμπύλη τόσο των μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένων από τον ΕΟΔΥ διασωληνωμένων ασθενών, όσο και των προβλεπόμενων από την προσομοίωση του μοντέλου μου μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Το κύριο συμπέρασμα της προσομοίωσης είναι ότι στις 14 Δεκεμβρίου ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών covid-19 εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερος από 200.

Κορονοϊός: Κατέληξε και δεύτερη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Δράμας

Tη δεύτερη απώλεια εργαζομένου από κορονοϊό μετράει το Νοσοκομείο της Δράμας. Πρόκειται για 59χρονη νοσηλεύτρια, η οποία έχασε τη μάχη τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα νοσηλεία. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, Γιάννη Παπαδόπουλο, η νοσηλεύτρια δεν έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, αλλά έπαιρνε χάπια για την πίεσή της.

Η 59χρονη εργαζόταν επί 36 χρόνια στο Νοσοκομείο της Δράμας, με το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού της βίου να το περνά ως προϊσταμένη στη Μονάδα Καρδιάς. Στις αρχές Νοεμβρίου νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες με κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Δράμας. αλλά η υγεία της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στις 7 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τις τελευταίες μέρες διασωληνώθηκε και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου εξέπνευσε.

Να σημειωθεί ότι έγινε πριν από λίγες μέρες γιαγιά, ενώ θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν η κόρη της και το νεογέννητο βρέφος. Πρόκειται για τη δεύτερη νοσηλεύτρια που φεύγει από τη ζωή από το Νοσοκομείο της Δράμας, αφού πριν από λίγες μέρες έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό και μία 52χρονη επίσης στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, τραγικό είναι και το γεγονός ότι πέθαναν από κορονοϊό και οι δύο σύζυγοι των νοσηλευτριών, 61 και 58 ετών.

Άλλοι δύο εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο της Δράμας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας νοσηλευτής στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και μία νοσηλεύτρια στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

A. Λινού: Δεν θα έχουμε την ευκαίρια να τους εμβολιάσουμε όλους

Εξαδάκτυλος: Ασφαλέστερος όποιος κάνει το εμβόλιο

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά και το εμβόλιο που αναμένεται μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, έχει σημασία τόσο ο αριθμητής των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, όσο και ο παρονομαστής, που δείχνει πόσα τεστ γίνονται στην επικράτεια.

«Αν μειώνουμε τον παρονομαστή για να μειώσουμε τον αριθμητή δεν πετυχαίνουμε πάρα πολλά» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι μπορούν να βγουν συμπεράσματα και από το αν εξετάζονται μόνο άτομα με συμπτώματα.

Μιλώντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, υπογράμμισε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα το κάνουν. «Μάλιστα, θα το κάνει όλη η οικογένειά μου» συμπλήρωσε.

«Θα τους εξηγήσουμε έχουν εδώ και πολλές δεκαετίες αλλάξει την όψη των ασθενειών στον πλανήτη, έχουν εξαφανίσει ασθένειες μάστιγες, ελέγχονται πλήρως» σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας πως «τα συγκεκριμένα εμβόλια έχουν αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, αλλά όχι κόβοντας από την ποιότητά τους και ότι είναι πολύ ασφαλέστερο να κάνει κάποιος το εμβόλιο, από το να μην το κάνει».

Ποια η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, τι προβληματίζει τους ειδικούς και πότε θα συνεδριάσουν για να προτείνουν άρση ορισμένων μέτρων στο lockdown

Αισιόδοξες οι ειδήσεις μετά από πολύ καιρό στο μέτωπο της πανδημίας, αλλά η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται καθώς και ο αυξημένος αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουν τη μάχη με τον κορονοϊό καθημερινά στη χώρα μας εν μέσω lockdown.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά «τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που επιβλήθηκαν σε εθνικό επίπεδο μετά το δεύτερο lockdown, που μετρά ήδη τρεις εβδομάδες, δεν τηρήθηκαν από όλους. Το βλέπουμε από την κινητικότητα στους δρόμους, δεν χρειαζόμαστε τα λογισμικά της προηγμένης τεχνολογίας για να το καταλάβουμε», επισήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. «Η εμπειρία τόσο από την άνοιξη, όσο και από το δεύτερο κύμα, δείχνει ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τη διακοπή της διασποράς του ιού, είναι η καθολική χρήση της μάσκας και η δραματική μείωση των επαφών μας», πρόσθεσε.

Σε πολεμικό συναγερμό τα νοσοκομεία της χώρας

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Μαζί ράντζα, ύποπτα και θετικά κρούσματα κορονοϊού

Ύποπτα και θετικά κρούσματα κορονοϊού νοσηλεύονται μαζί στον ίδιο χώρο στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, σε αυτόν των πρώην εξωτερικών ιατρείων, ακόμα και σε ράντζα, ενώ σε διαφορετικούς θαλάμους, που βλέπουν, ωστόσο, στον ίδιο διάδρομο, περιθάλπονται ασθενείς με κορονοϊό και άτομα με άλλα νοσήματα. Μάλιστα, στον χώρο της Παιδιατρικής Κλινικής, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα, πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν θετικοί δύο από τους τελευταίους και νοσηλεύονταν δίπλα σε παιδιά.

Στην ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών και στις πολύ δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό, αναφέρεται, μιλώντας στο ethnos.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ενώ σε αντίστοιχες καταγγελίες προχώρησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Βαγγέλης Λόγγος, αναφέρει στο ethnos.gr ότι η διαχείριση των περιστατικών στο νοσοκομείο Γιαννιτσών γίνεται με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμώξεων. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα προβεί σε έρευνα, αν ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται μαζί, διότι στην περίπτωση αυτή δεν τηρούνται οι εισηγήσεις της επιτροπής λοιμώξεων.

Να σημειωθεί ότι η Πέλλα είναι μία περιοχή της χώρας με πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και θανάτων αναφορικά με τον πληθυσμό της, ενώ στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών θα βρεθεί την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες ενώ ακόμα και οι ελεύθερες απλές κλίνες πριν από λίγες μέρες μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού έπειτα από μία εφημερία. Το ευχάριστο είναι ότι πλέον παρατηρείται μία μειωμένη ροή προσερχομένων στο νοσοκομείο της τάξης του 20%, αλλά μένει να δούμε αν αυτή θα έχει σταθερό χαρακτήρα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Αποστολίδης. Ο ίδιος κάνει λόγο για πολύ μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό και για τεράστια πίεση που ασκείται στους συναδέλφους του από τη μεγάλη ροή ασθενών.

Ράντζα και μαζί ασθενείς covid-19 με άλλους

Κατά τον κ. Αποστολίδη, υπάρχουν αναφορές συναδέλφων του για τοποθέτηση ασθενών σε ράντζα σε χώρους που βρίσκονται οι απλές κλίνες για κορονοϊό, καθώς και για χρήση φορητών φιαλών οξυγόνου σεασθενείς. «Στην Παιδιατρική Κλινική, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με ορθοπεδικά περιστατικά, εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού. Αυτοί βρίσκονταν δίπλα σε νοσηλευόμενα παιδιά. Επίσης, ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε θαλάμους, που βλέπουν στον ίδιο διάδρομο με θαλάμους, όπου περιθάλπονται ασθενείς άλλων παθήσεων. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια μιας εφημερίας η πίεση για εύρεση κλίνης είναι τεράστια και γι’ αυτό δημιουργούνται αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις. Το λέμε εδώ και καιρό ότι η μόνη λύση για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων είναι η ουσιαστική επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Όχι μόνο των εγκαταστάσεων αλλά και ολόκληρου του προσωπικού», σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για ύποπτα και θετικά περιστατικά κορονοϊού που περιθάλπονται στον ίδιο χώρο, σε αυτόν των πρώην εξωτερικών ιατρείων, με ασθενείς να τοποθετούνται σε ράντζα. «Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Ύποπτα και θετικά κρούσματα μένουν ακόμα και για 24ωρα στον ίδιο χώρο, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ. Πάνω από τα κεφάλια των ασθενών βρίσκονται παραταγμένες οι φορητές φιάλες οξυγόνου», τονίζει από την πλευρά του στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, Σίμος Φωστηρόπουλος.   

Τι απαντά στο ethnos.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γιαννιτσών

«Η διαχείριση όλων των περιστατικών στο νοσοκομείο μας γίνεται με βάση τις προτάσεις της επιτροπής λοιμώξεων. Γίνονται έλεγχοι από τη Δημόσια Υγεία και την ΥΠΕ, οι οποίοι λένε ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι η διαχείριση είναι η καλύτερη δυνατή. Υπεύθυνη για τον διαχωρισμό των ασθενών, ανάλογα με τη διάγνωση, είναι η τριμελής επιτροπή των θεραπόντων ιατρών και η επιτροπή λοιμώξεων. Δεν γνωρίζω να νοσηλεύονται μαζί ύποπτα και θετικά κρούσματα στο χώρο των πρώην εξωτερικών ιατρείων. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα προβώ σε έρευνα, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν τηρείται η εισήγηση της επιτροπής λοιμώξεων. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Φορητές φιάλες οξυγόνου χρησιμοποιούμε, αλλά ποτέ σε διασωληνωμένους ασθενείς», είναι η απάντηση, μέσω του ethnos.gr του διοικητή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Βαγγέλη Λόγγου.

Τέλος της εβδομάδας «κλειδώνει» η παράταση του lockdown – Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Διχάζει τους επιστήμονες το άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων πριν από τις γιορτές, καθώς οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι εκφράζουν φόβους ότι η επαναλειτουργία τους θα συμβάλει στη διασπορά της πανδημίας. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ απευθύνει δραματική έκκληση να μην ανοίξουν τα σχολεία άμεσα, καθώς όπως λέει συνάδελφοί του και σήμερα πεθαίνουν από κορονοιό, ενώ διστακτικοί εμφανίζονται και οι γονείς.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί το άνοιγμα των σχολείων. Κυβέρνηση και ειδικοί του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να πάρουν τις απαιτούμενες αποφάσεις.

Η κυβέρνηση θέλει ως πρώτο βήμα χαλάρωσης του lockdown να ανοίξει τα σχολεία, ωστόσο γονείς και μαθητές είναι ανήσυχοι και περιμένουν πως και πως τις αποφάσεις.

Εκπαιδευτικοί και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να εντοπίσουν την πιο ομαλή λύση για την επιστροφή των παιδιών στα θρανία. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές με την δυνατότητα μάλιστα να γίνεται τεστ σε μαθητές και καθηγητές ενώ τόνισε πως ήδη αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν νοσήσει από κορωνοιό.

«Δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα τις τελευταίες μέρες θρηνεί συναδέλφους μας αξιόλογους συναδέλφους οι οποίοι χάθηκαν δίνοντας την μάχη με τον κορωνοϊό Όπως και μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που νοσούν και ορισμένοι από αυτούς είναι και σε δύσκολη κατάσταση.»

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της εθνικής επιτροπής Μάριος Λαζανάς δήλωσε πως διχάζεται ανάμεσα στο άνοιγμα και στην παραμονή κλειστών σχολείων καθώς όπως τόνισε υπάρχει πρόβλημα.

«Είμαι πολύ διχαστικός , δηλαδή πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία. Εγώ έχω πολλές οικογένειες εδώ στην Αθήνα που έχουν προσβληθεί από τον ιό και έχει έρθει από τα σχολεία το πρόβλημα.»

Η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών.

«Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας για να δούμε ακριβώς ποια κρούσματα υπήρξαν κατά την διάρκεια των εβδομάδων που ήταν ανοιχτά τα σχολεία. Η επιδημιολόγος κυρία Σύψα επεξεργάζεται τα στοιχεία αυτά όλα και θα τα συζητήσουμε στην επιτροπή για να δούμε τα πραγματικά νούμερα και όχι την αίσθηση του κόσμου.»

Οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να παρθούν και να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Δερμιτζάκης: Περισσότερες ελευθερίες για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο

Ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης υποστήριξε μιλώντας στα MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ και τη Ράνια Τζίμα ότι δεν θα πρέπει να δούμε το εμβόλιο ως περιορισμό των δραστηριοτήτων, αλλά ως περισσότερες ελευθερίες.

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι είναι πολύ λογική η ιδέα για τη θέσπιση του «διαβατηρίου εμβολίου» στο σημείο που βρισκόμαστε, ενώ τόνισε πως θα μπορεί να κριθεί αναγκαίο σε πολλές δραστηριότητες που έχουν τον κίνδυνο υπεμετάδοσης, όπως μπορεί να είναι τα σχολεία ή τα πολυκαταστήματα.

«Εάν κάποιος επιλέξει να μην το κάνει, τότε δεν θα μπορεί να έχει όλες τις ελευθερίες» υπογράμμισε ο κ. Δερμιτζάκης, που ανέφερε ότι θα μπορούσε θεωρητικά να εμβολιαστούν και τα παιδιά.

Παράλληλα, ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης σχολίασε τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός είναι ανησυχητικός, καθώς φαίνεται πως η πορεία της πανδημίας πηγαίνει «προς τα πίσω».

«Αν διατηρηθεί αυτός ο αριθμός θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων. Ελπίζω ότι δεν θα διατηρηθεί, καθώς τότε το lockdown δεν δουλεύει τόσο καλά όσο νομίζουμε» κατέληξε ο κ. Δερμιτζάκης.

Εικόνες πολέμου στο κοιμητήριο της Θέρμης – Εκατοντάδες μνήματα covid στη σειρά

Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει ασφυκτική, καθώς τα νοσοκομεία αδυνατούν να διαχειριστούν το κύμα εισαγωγών και διασωληνώσεων.

Θρήνος στο νοσοκομείο της Δράμας, καθώς μία νοσηλεύτρια 59 ετών «έσβησε» μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, έχοντας νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, άλλη μία νοσηλεύτρια που εργαζόταν στο ίδιο νοσοκομείο, 52 ετών, έφυγε χτυπημένη από τον φονικό ιό. Και οι δύο γυναίκες είχαν χάσει τους συζύγους τους από τον covid19.

Παρά τη μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων, το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη παραμένει εξαιρετικά υψηλό. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μέσα σε δύο ώρες από την έναρξη της εφημερίας, 22 πολίτες προσήλθαν στα επείγοντα με ύποπτα συμπτώματα.

«Η εφημερία ξεκίνησε με δύο κενά κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ 220 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Δεν χωρά κανείς εφησυχασμός» τόνισε ο Χρήστος Παπαστεργίου, γιατρός στο νοσ. Παπαγεωργίου.

Με μία μικρή μείωση στις εισαγωγές ασθενών έκλεισε η εφημερία στο Γεννηματά. Ωστόσο οι κλίνες ΜΕΘ παραμένουν όλες γεμάτες.

Μήνυμα ελπίδας

Μήνυμα ελπίδας σε όσους δίνουν μάχη με τον ιό, στέλνει ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, που πήρε πρόσφατα εξιτήριο καθώς προσβλήθηκε και ο ίδιος από την νόσο Covid.

Σχεδόν 4.400 ασθενείς νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα με κορωνοϊό, ενώ περισσότεροι από 800 βρίσκονται στην εντατική.

«Η πληρότητα αυτή τη στιγμής στις ΜΕΘ για κορωνοϊό στην επικράτεια είναι στο 87%» σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Την ίδια ώρα, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μελετώντας τα δεδομένα, εκτιμούν ότι σε δύο εβδομάδες ο αριθμός των διασωληνωμένων θα μειωθεί κατά σχεδόν 50%.

Πηγές: ethnos.gr, mega.gr, skai.gr, ΑΠΕ, ert.gr, CNN
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα