Top

Κεραμέως για σχολεία: Μάσκα στις αίθουσες, όχι σε διαλείμματα και γυμναστική

Μόνο στους εσωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική μάσκα για τους μαθητές, διευκρίνισε το πρωί της Παρασκευής η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Parallaxi
κεραμέως-για-σχολεία-μάσκα-στις-αίθου-595026
Parallaxi

Μόνο στους εσωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική μάσκα για τους μαθητές, διευκρίνισε το πρωί της Παρασκευής η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο Open, η υπουργός σημείωσε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και υπογράμμισε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους, ενώ δεν θα τη φορούν την ώρα της γυμναστικής.

«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά», επισήμανε ακόμη η κ. Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως η ίδια αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, μετά από σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού. Πηγή: Καθημερινή

Ζαχαράκη στον ΣΚΑΪ: Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στα διαλείμματα

Για τη χρήση μάσκας στα σχολεία μίλησε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλή, γι’ αυτό και θα τεθούν κατευθύνσεις που θα ισχύουν για όλους, είπε η υφυπουργός.

«Στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να φορούν τη μάσκα.»

Όπως είπε θα υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση κρούσματος σε σχολείο που θα αφορά ακόμα και το κλείσιμο του σχολείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Θα έχουμε πλήρη εικόνα την επόμενη εβδομάδα για τον αριθμό παιδιών στα τμήματα του δημοτικού.», επεσήμανε.

Όσον αφορά τα μαθήματα, η κα Ζαχαράκη τόνισε ότι θα γίνονται κανονικά.

«Θα δοθούν διευκρινήσεις και τη Δευτέρα για τη λειτουργία των σχολείων.»

Τόνισε, δε, ότι δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και στα διαλείμματα.

Επίσης, θα υπάρξει ειδική πρόνοια για το μάθημα της γυμναστικής. Μπορεί ακόμη και να χωρίζεται η τάξη σε μικρότερες ομάδες.

Οι γιορτές, επίσης, θα γίνονται με μικρότερο αριθμό ατόμων.

Δείτε επίσης:

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα και στον κόσμο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα