Κοροναϊός: Αγωνία για τους Έλληνες μαθητές που επέστρεψαν από το Λονδίνο

Νεότερη ενημέρωση για τους μαθητές που βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

Parallaxi
κοροναϊός-αγωνία-για-τους-έλληνες-μαθ-444987
Parallaxi

Τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις, στις οποίες θα υποβληθούν οι πέντε από τους μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού, που επέστρεψαν στην Αθήνα με συμπτώματα κοροναϊού από την Αγγλία, αναμένονται από τους ειδικούς. 

Υπενθυμίζεται ότι, οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού, στο οποίο φοιτεί και η κόρη της 40χρονης της τραπεζικής υπαλλήλου που βρέθηκε θετική στον COVID-19, μετέβησαν σε εκδρομή στο Λονδίνο- προκειμένου να ενημερωθούν για πανεπιστήμια όπου μπορούν να φοιτήσουν- όταν η μητέρα της μαθήτριας, που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Αττικόν, εντοπίστηκε με τον κοροναϊό.

Χθες βράδυ, ενδελεχής έλεγχος πραγματοποιήθηκε στους μαθητές που επέστρεψαν από την εκδρομή. Ειδικότερα, αμέσως μετά από την αποβίβασή τους από το αεροσκάφος, σχηματίστηκαν δύο ομάδες οι οποίες εξετάστηκαν με θερμόμετρο, ενώ τα παιδιά απήντησαν σε σχετικές ερωτήσεις που τέθηκαν από ειδικούς.

Πέντε εξ αυτών διαπιστώθηκε πως παρουσιάζουν συμπτώματα κοροναϊού, με αποτέλεσμα να κληθούν  στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αφού δεν ήταν σίγουρο ακόμη εάν τα παιδιά θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Τελικώς, οι μαθητές αποφασίστηκε να μεταβούν στις οικείες τους και σήμερα να σπεύσουν είτε στο “Αττικόν” είτε στο “Σωτηρία” για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι, στο Λονδίνο παραμένει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.

Διαβάστε σχετικά: Κοροναϊός: Εξάπλωση στον κόσμο και νέα μέτρα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα