Top

Κοροναϊός: Συναγερμός για κρούσμα σε σχολείο στα Τρίκαλα

Οι νεότερες εξελίξεις του ιού στη χώρα μας.

Parallaxi
κοροναϊός-συναγερμός-για-κρούσμα-σε-σ-584390
Parallaxi
EIKONA AΡΧΕΙΟΥ @ UNSPLASH

Ανακοινώθηκαν 240 νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14978, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

65 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 331 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Από τα 206 εγχώρια κρούσματα, τα 42 συνδέονται με γνωστές συρροές. 17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση. 34 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Αρνητική «πρωτιά» σημείωσε η Αττική με 99 κρούσματα, εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 5 κρούσματα, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Κοροναϊός: 99 κρούσματα στην Αττική- 5 στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευής στον ΑΝΤ1 για την εξάπλωση των κρουσμάτων στην Αττική

Ο Καθηγητής Επιδημιολογίας μιλάει για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η Αττική και για τα μέτρα προστασίας.

Κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσμα σε σχολείο

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων. Το κορίτσι καθώς και μέλη του στενού περιβάλλοντός της έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματός της στο σχολείο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, η μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου και υποβλήθηκε σε τεστ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι τελικά θετική.

Ξεκίνησε άμεσα ιχνηλάτηση των επαφών της, ενώ το τμήμα Γ2 στο σχολείο της δεν θα λειτουργήσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Κορονοϊός: Θετικοί δύο από τους 19 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Σητεία

Θετικοί στον νέο κορονοϊό είναι δύο από τους 19 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη Σητεία. Ενώ τα πρώτα τεστ που έγιναν έδειξαν ότι ήταν όλοι αρνητικοί δύο ξεκίνησαν από χθες να έχουν πυρετό με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Σητείας όπου και υποβλήθηκαν σε δεύτερο τεστ, με αυτό να βγαίνει θετικό. Σήμερα έκαναν δεύτερο τεστ και οι υπόλοιποι 17 που παραμένουν στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού της Σητείας όπου αναμένονται τα αποτελέσματα. Οι δυο άνδρες που βρέθηκαν θετικοί στο Covid 19 νοσηλεύονται στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Σητείας.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ/ ΕΡΤ/ ΑΝΤ1

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα