Top

Κορονοϊός: Δεν αποδίδει το lockdown – Τι λένε οι ειδικοί

«Μοναδική λύση ο εμβολιασμός» λέει ο Βασιλακόπουλος.

Parallaxi
κορονοϊός-δεν-αποδίδει-το-lockdown-τι-λένε-ο-583540
Parallaxi
εικονά: Γιώργος Κόγιας

Τα πράγματα «δεν πάνε όσα καλά θα θέλαμε, αλλά ούτε ήρθε η καταστροφή» δήλωσε στο Mega ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Το lockdown έχει αποδώσει λιγότερο»

Με την επέκταση των περιοριστικών μέτρων, για τουλάχιστον μία βδομάδα, να είναι δεδομένη, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι το lockdown στην Αττική δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ τόνισε ότι είναι στο χέρι του κάθε πολίτη αν θα γίνει άρση πιο γρήγορα από το προκαθορισμένο.

«Αν φερθούμε πολύ προσεκτικά μπορεί κάτι να ανοίξει».

«Μοναδική λύση ο εμβολιασμός»

Ο καθηγητής τόνισε ότι μοναδική λύση για επιστροφή στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός και ανέφερε το παράδειγμα του Ισραήλ, όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει και τα στοιχεία που παρουσιάζει η χώρα είναι θετικά.

«Η μοναδική λύση που υπάρχει είναι το εμβόλιο», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος και σημείωσε ότι ο εμβολιασμός στη χώρα ήδη αποδίδει.

Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα, ο καθηγητής επισήμανε ότι είναι υπαρκτή η πιθανότητα να γιορτάσουμε «στο χωριό».

Σαρηγιάννης: Μειωμένη κατά 45% η αποδοτικότητα του lockdown

Μεγάλη μείωση παρουσιάζει η αποδοτικότητα του τρέχοντος lockdown τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο «Live News», τονίζοντας ότι σε αυτό παίζει ρόλο και η έκρηξη των μεταλλαγμένων κρουσμάτων

«Είμαστε δύσκολη καμπή. Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική. Η απόδοση του lockdown είναι μειωμένη κατά 45% σε σχέση με το lockdown του προηγούμενου Μαρτίου. Κι αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν το εφαρμόζουμε πιστά, αλλά σε μια έκρηξη των μεταλλαγμένων κρουσμάτων» σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής.

«Να δούμε πέρα από την παράταση το lockdown, με ποιο τρόπο θα ανοίξουμε με ασφάλεια μετά την παράταση του lockdown» πρόσθεσε.

Τέλος, εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα έχουν αυξητική πορεία και την προσεχή εβδομάδα, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα να υπάρξει σταθεροποίηση.

Πηγή: Mega

Δείτε επίσης:

Κορονοϊός: Παράταση lockdown στην Αττική – Στο κόκκινο 10 νέες περιοχές

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα